I. Šimonytė: migrantų panaudojimas politiniais tikslais turi būti griežtai pasmerktas

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog migrantų panaudojimas politiniais tikslais turi būti griežtai pasmerktas.

„Ši nelegali migracija yra dirbtinai skatinama paties Baltarusijos režimo. Todėl būtinas visos Europos Sąjungos dėmesys migracijai tiek Pietuose, tiek Rytuose. Migrantų panaudojimas politiniais tikslais – tai, ką dabar matome Baltarusijoje – turi būti griežtai pasmerktas“, – pranešime teigė I. Šimonytė.

Taip ji kalbėjo Europos Vadovų Tarybos parengiamajame susitikime, kurį organizavo Europos liaudies partija (EPP).

Diskusijoje Rusijos klausimu, premjerė ragino nekartoti klaidų, grįstų iliuzijomis dėl konstruktyvaus dialogo su Kremliumi galimybės, bet realistiškai vertinti Rusijos veiksmus.

„Rusija šiuo metu vadovaujasi Sovietų Sąjungos veiksmų logika ir metodais – kokias pasekmes tokia Kremliaus politika turi kaimynams ir pasauliui, puikiai žinome ne tik iš istorijos vadovėlių, bet ir iš savo atminties“, – pabrėžė premjerė.

Pasak jos, aukščiausio lygio ES susitikimų su Rusija atnaujinimas Lietuvai yra raudona linija, o Kremlius šį žingsnį suprastų kaip ženklą, kad agresoriaus vaidmuo tarptautinėje arenoje pasiteisina ir išlieka nebaudžiamas.

Premjerė ragino pradėti rengti nenumatytų atvejų planą kaip atgrasymo priemonę galimiems tolesniems Rusijos provokuojantiems veiksmams. Anot jos, Europos vadovai turi aiškiai pakartoti „Penkis principus“, kurie yra vienintelė strategija išsaugoti ES vienybę santykiuose su Rusija. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erika

Erika portretas
Susodinti į laivą ir išsiųsti namo visus. sąskaitą pateikti Europos sąjungai apmokėti.

diedukas

diedukas portretas
o kam Lukošenkai tie čiurkos Irako.Jankiai sukėlė karą,suirutę,klanus kraujo,dabar jie braunasi į Europą.Lukošenkai jie nereikalingi,tad perleidžia tą turtą LIETUVAI.

Babs

Babs portretas
Kaip sauki taip atsisaukia taip jau yra
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių