I. Šimonytė Kovo 11-ąją kviečia prisiminti susitelkimą, V. Čmilytė-Nielsen – svajoti

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė, sveikindama Lietuvos žmones su Nepriklausomybės atkūrimo diena, kviečia prisiminti prieš 31 metus buvusį susitelkimą ir šiuo metu kovojant su koronaviruso pandemija, tuo metu Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Lietuvos ateitį kuria jos žmonių svajonės.

Savo sveikinime premjerė pabrėžia tikinti, jog jau metus šaliai gyvenant pandemijos sąlygomis, „netrukus ateis diena, kai į šį laiką galėsime žvelgti ne tik apgailestaudami, bet ir džiaugdamiesi unikalia patirtimi, didesne branda ir drąsa priimti iššūkius“.

„Prieš trisdešimt vienus metus buvome labai susitelkę – tai įkvėpė ir Nepriklausomybės Akto signatarus, padėjo ištverti ekonominę blokadą ir sudėtingus išbandymus. Toks susitelkimas, nenuslystant į mums primetamus tuščius ginčus, labai svarbus ir šiandien. Nuo jo labai priklauso, kaip greitai kapituliuos pandemija“, – teigė I. Šimonytė.

„Visi pasiilgome tikro pavasario, kuris įveikia žiemos pramanus, leidžia giliai įkvėpti gaivaus oro ir džiaugtis laisvos valstybės teikiamomis galimybėmis rinktis savąjį kelią“, – sakoma premjerės sveikinime.

Tuo metu V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad Kovo 11-oji yra gyvybingas simbolis, rodantis tvirtos tautos siekį turėti ir puoselėti savo valstybę.

„Šiemet, kai atstumai tarp mūsų pasidarė ilgesni, kuomet turime saugotis ir negalime savo švenčių sutikti kartu, Kovo 11-osios pavyzdys ir patirtys įkvepia kaip niekad“, – sakė Seimo pirmininkė.

Anot jos, Lietuvą savo stiprybe tvirtina kiekvienas šalies žmogus, todėl parlamento vadovė paragino nebijoti svajoti.

„Nepamirškime, kad kiekvieno iš mūsų svajonės ir tikslai sudaro ir Lietuvos viziją bei kuria jos ateitį. Tad svajokime drąsiai ir ambicingai“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Lietuva ketvirtadienį mini 31-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines, tačiau dėl epidemiologinės situacijos atsisakyta dalies tradicinių oficialių renginių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DUETAS

DUETAS portretas
TANKISTO ANŪKĖ IR ŠVEIKO GERBĖJA

Taigis

Taigis portretas
ČITA.......

šitiems dviem nužmogėjusiems vištgaidžiams

šitiems dviem nužmogėjusiems vištgaidžiams portretas
liaudiesmenas taškas livejournal taškas com
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių