I. Šimonytė dėkoja Lietuvos garbės konsulams už aktyvią veiklą ir pagalbą pandemijos metu

  • Teksto dydis:

Vyriausybė labai vertina garbės konsulų pagalbą didinant Lietuvos žinomumą.

Svarbu, kad pasaulis matytų Lietuvą kaip modernią, veržlią, atvirą šalį, kad sužinotų apie mūsų biotechnologijų ir lazerių sektorių potencialą, lyderystę fintech srityje, pasiekimus kultūros srityje, teigia ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Žinau, kad tiek kriziniu pandemijos laikotarpiu, tiek ir kasdienėje veikloje mes galime kliautis jūsų pagalba. Esame už tai labai dėkingi ir norime, kad ateityje išliktumėte aktyvūs. Viliuosi jus pamatyti gyvai Lietuvoje per kitą garbės konsulų suvažiavimą“, – nuotoliniame susitikime su Lietuvos garbės konsulais kalbėjo premjerė.

Pasak pranešimo, susitikimo pradžioje premjerė pristatė Vyriausybės veiklos prioritetus, pandemijos suvaldymo priemones, siekius plėtoti inovacijas, modernizuoti ekonomiką, kurios vis didesnę dalį sudarytų aukštesnės pridėtinės vertės produktai.

Premjerė pažymėjo Lietuvos lyderystę finansinių technologijų, biotechnologijų ir gyvybės mokslų srityse ir pabrėžė, kad Vyriausybė didelį dėmesį savo veikloje skirs mokslo ir verslo sinergijai.

„Valstybės ekonomikos ir verslo interesai apima visą pasaulį, norime stiprėjančių verslo ryšių su visomis šalimis. Lietuvos garbės konsulų turimi kontaktai gali tapti raktais į naujas rinkas mūsų verslui ar skatinti kitų šalių įmonių plėtrą į Lietuvą ir plačiau – per Lietuvą į Europos Sąjungą,“ – sakė Vyriausybės vadovė.

„Po pandemijos bus ypač svarbu padėti su turizmu susijusiam sektoriui atsistoti ant kojų, tad labai svarbios jūsų pastangos skatinti turizmą į Lietuvą“, – sakė I. Šimonytė.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie demokratinių vertybių ir žmogaus teisių svarbą, apie Lietuvos paramą Rusijos ir Baltarusijos pilietinei visuomenei, dezinformacijos grėsmes.

Šiuo metu Lietuva turi 219 garbės konsulų, atstovaujančių Lietuvos interesams 95 pasaulio valstybėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Augis

to Augis portretas
Ir Tave gali taip nufotografuoti, kad Tavo mama Tavęs nepažins. O čia paimta iš pasitarimo

Kokios

Kokios portretas
Konsų algos? Kiek Lietuvos žmonėms kainuoja jų išlaikymas? Mokesčių mokėtojai tai turi žinoti

Augis

Augis  portretas
Nu ir strašna!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių