Į G. Nausėdos šventinį vakarą kvietė ir stačiatikių atstovus: įvardijo, kas kvietimų nesulaukė

Lietuvos stačiatikių bažnyčios atstovai į šalies vadovo Gitano Nausėdos šventinį vakarą nebuvo pakviesti dėl religinės bendruomenės pavaldumo karą Ukrainoje palaikančiam Maskvos patriarchatui, sako prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

„Jų patriarchas remia ir laimina šį žudikišką karą. (...) Būtent dėl to Lietuvoje atsirado Konstantinopolio patriarchatas, nes kunigai ir tikintieji nebegalėjo daugiau taip būti. Dėl to stačiatikiai Lietuvoje pakeitė pavaldumą“, – Eltai pirmadienį teigė R. Jasiulionis.

Pasak jo, Prezidentūros neįtikina Maskvos patriarchatui pavaldžių dvasininkų viešai reiškiami teiginiai, esą jie yra atsiriboję nuo savo aukščiausiosios vadovybės ir nesutinka su jos nuostatomis dėl karo Ukrainoje.

„(Vienintelis – ELTA) būdas atsiriboti yra nebepriklausyti Maskvos patriarchatui“, – sakė R. Jasiulionis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad į penktadienį Prezidentūros kieme vykusį šventinį priėmimą buvo pakviesti Konstantinopolio patriarchatui pavaldūs stačiatikių bažnyčios atstovai, kurie ir dalyvavo renginyje. 

ELTA primena, kad šeštadienį Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos, esančios Maskvos patriarchato pavaldume, atstovai išplatino pranešimą, kuriame stebėjosi, kodėl, būdami antra didžiausia religine bendruomene šalyje, nebuvo pakviesti į G. Nausėdos inauguracijos Prezidentūroje šventę.

Pranešime primenama, kad Lietuvos stačiatikių bažnyčios vadovai ne kartą yra pareiškę, jog kategoriškai pasisako prieš karą Ukrainoje, jį smerkia ir meldžiasi už jo pabaigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
MASKVOS.STAČIATIKIAI LENGVIAU ATSIDUSO....

Tai dabar Lietuvos tikintieji

Tai dabar Lietuvos tikintieji portretas
turėtų taip pat atsimesti nuo krikščionių -demokratų,pamynusių Kristaus mokymą susidedant su peredastais laisviečiais būnant su šiais iškrypėliais konervantų koalicijoje?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių