I. Degutienė pasigenda G. Landsbergio lyderystės: peikiame V. Blinkevičiūtę, o kur mūsų pirmininkas

Buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigia pasigendanti konservatorių partijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio lyderystės.

Anot jos, G. Landsbergis, kaip ir socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė, tik ir laukia, kada galės išvykti iš Lietuvos ir pasinerti į europinę politiką.

„Mes kritikuojame Blinkevičiūtę, kuri čia taip blaškosi, bet man tada kyla klausimas – o kur mūsų partijos pirmininkas?“, – Delfi TV laidoje teigė I. Degutinė.

Konservatorė atkreipia dėmesį, kad partijos pirmininkas G. Landsbergis elgiasi analogiškai kaip socialdemokratų lyderė, nes neprisiima atsakomybės pergalės atveju tapti premjeru.

„Jau prieš 2020 metų rinkimus vedė mūsų partijos sąrašą Ingrida Šimonytė, partijos pirmininkas nėjo į priekį, nenorėjo būti premjeru ir mes lyginame su dabartine situacija pas socdemus, kur Blinkevičiūtė irgi – ne, ne, ne nenoriu, per sunkus darbas“, – sakė I. Degutienė.

Aš galvoju tai, kad Gabrielius nori pabaigti šitą pirmininkavimo kadenciją ir kuo greičiau išvis iš Lietuvos išvažiuoti.

„Tai dabar visą tą sunkų darbą užkrauname vėl Ingridai Šimonytei ir 2024 metų rinkimuose vėl sakome – pirmyn, eik“, – pridūrė ji.

Todėl politikė akcentuoja, kad šiuo metu vienintelė partijos lyderė yra premjerė I. Šimonytė. Anot jos, akivaizdu, kad G. Landsbergio pagrindinis tikslas šiuo metu yra kuo greičiau palikti Lietuvą ir pasinerti į europinę politiką.

„Aš galvoju tai, kad Gabrielius nori pabaigti šitą pirmininkavimo kadenciją ir kuo greičiau išvis iš Lietuvos išvažiuoti“, – pažymėjo buvusi Seimo pirmininkė.

Konservatorių partijos pirmininkas G. Landsbergis sekmadienį dar kartą pasiūlė, kad I. Šimonytė vestų partijos sąrašą į Seimą. Visgi, premjerė atsakymo kol kas nėra pateikusi.

Premjerė I. Šimonytė tikina atskleisianti, ar dalyvaus spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose tik po to, kai įvyks Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) daugiamandatės apygardos sąrašo reitingavimas.

Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalio 13 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Čia ne gnydos bet ERKĖS vel jieško kur prisisiurbti kad kraujo išsiurbti tautai

Rasa

Rasa portretas
TOS DVI DEGUTIENĖ IR BLINKEVIČIUTE TIKROS DVI GNYDOS LIETUVOJE

kame reikalas

kame reikalas portretas
kodėl ši pradėjo reikštis
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių