Gyventojai įvertino trąšų skandalą: Vyriausybė jau tiek pridirbo, kad niekas jai nebepadės

  • Teksto dydis:

Nepaisant problemų stabdant „Belaruskalij“ trąšų tranzitą per Lietuvą, užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai Gabrielius Landsbergis bei Marius Skuodis pareigas eis toliau. O ką apie Vyriausybės krizę mano gyventojai, kokių patarimų jie turėtų ministrų kabinetui, aiškinosi LNK.

„Vyriausybė? Ji jau tiek pridirbo, kad niekas jai nebepadės“, – sakė vienas gyventojas. Jo nuomone, Ingridai Šimonytei derėjo ne tik leisti atsistatydinti ministrams Mariui Skuodžiui ir Gabrieliui Landsbergiui, bet ir atsistatydinti su jais kartu.

„Ji tiesiog apsijuokė. Atrodo, rimti žmonės valdžioje, o elgiasi kaip vaikai. Gali trauktis visa Vyriausybė“, – rėžė jis.

„Kiekviena Vyriausybė atsineša naujų vėjų. Manau, kad kiekviena Vyriausybė susiduria su savo problemomis ir kiekvienąkart yra kritiniai dalykai“, – kalbėjo viena vilnietė.

„Kadangi aš esu ne politikė, tai į šį klausimą neatsakysiu“, – šnekėjo viena pensininkė, bet vis tiek pridūrė, kad I. Šimonytė gerai padarė, kad po trąšų skandalo iš valdžios nesitraukė.

„Tai būtų didelė klaida“, – tikino ji.

Kita moteris aiškino, kad I. Šimonytė, o ne ministrai turėtų prisiimti atsakomybę dėl trąšų skandalo.

„I. Šimonytė, kadangi ji vadovauja Vyriausybei. Vis tiek ji viską žinojo“, – kalbėjo moteris.

Man atrodo, kad šita Vyriausybė yra pati silpniausia, kiek aš atsimenu, kiek domėjausi.

„Manyčiau, kad jeigu Vyriausybė deklaruoja aukštą moralę ir jų veikla ištisus metus buksuoja ir nepasiekiami norimi rezultatai arba keliai, kuriais einama, pasirodo, yra pakankamai problematiški ir atneša daugiau žalos nei naudos, tai greičiausiai kažką reikia keisti. Dėl trąšų manau, kad bandoma išlaviruoti. Tas yra juntama, kai kalbama apie tai, ką turėjo padaryti geležinkelio vadovai, ar buvo tinkama komunikacija, ar buvo gautas sutikimas. O jei dėl paties ministrų kabineto, man atrodo, kad šita Vyriausybė yra pati silpniausia, kiek aš atsimenu, kiek domėjausi. Pats pandemijos valdymas man atrodo labai ištęstas, problematiškas. Praeita Vyriausybė buvo kritikuota, bet ji sugebėjo iš klaidų mokytis. Puikiai prisimenu Aurelijaus Verygos sprendimą sugrįžusius į Lietuvą karantinuoti viešbučiuose. Tai nepasiteisino, bet po dienos jau toks sprendimas buvo pakeistas, buvo sureaguota labai greitai“, – atviravo dar viena moteris.

„Lietuviai turi labai gerą patarlę: už vieną muštą dešimt nemuštų duoda. Matyt, tas pamokas išmoksime. Toliau viskas turėtų eiti geriau. Demokratija ne tam, kad sukurtų gerą Vyriausybę. Demokratija tam, kad numestų blogą“, – šnekėjo pensininkas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Šita vyriausybė turi būti perduota teismui už padarytą žalą Lietuvai,jos žmonems.Teisti juos visus būtinai teisti reikia, su asmeninė atsakomybę.

X

X portretas
Tokios baisios viriausybės dar neturėjom

tegyvuoja

tegyvuoja portretas
Rusija o jus visi eikit n x
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių