Generalinė prokuratūra kreipėsi į Seimą dėl V. Gapšio neliečiamybės panaikinimo

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra pirmadienį kreipėsi į Seimą dėl politinės korupcijos byloje prekyba poveikiu ir kyšininkavimu kaltinamo parlamentaro „darbiečio“ Vytauto Gapšio neliečiamybės panaikinimo.

Tai BNS patvirtino Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen atstovas Paulius Žeimys.

„Seimo pirmininkė persiųs šį raštą visiems Seimo nariams susipažinimui. Ar šis klausimas bus įtrauktas į lapkričio 24 dienos plenarinio Seimo posėdžio darbotvarkę apsispręs ryte prieš posėdį posėdžiausianti Seimo seniūnų sueiga“, – teigė P. Žeimys.

Apie kreipimąsi pirmadienį vakare patvirtino ir Generalinė prokuratūra.

„Pagal Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas baudžiamasis procesas teisme nėra galimas, jeigu nėra kompetentingos institucijos leidimo patraukti asmenį baudžiamojon atsakomybėn“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Panaikinti V. Gapšio teisinį imunitetą reikia, kad teismas toliau galėtų nagrinėti politinės korupcijos bylą.

„Darbietis“ V. Gapšys į Seimą išrinktas per spalį vykusius rinkimus.

Vilniaus apygardos teismo nagrinėjamoje byloje taip pat kaltinimų yra sulaukę buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis bei buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis. Buvęs parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
Teistų iš vis Seime neturi būti. Sulenda visokie ,,funkcionieriai" ir toliau kabina medų. Kas juos ir renka?...tokie patys

Balamutas

Balamutas portretas
Taip švelniai kalbant, tai Gapšiui bus karbauskis, nes ne nuolankiai į konservatorių prokurorą žvilgtelėjo. Paaiškinu nesupratusiems. Pagal konservatorių bajarofščikų žodyną - karbauskis - tai toks jų mylimas lyčių skiriamasis organanas.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Seime lauks dar vienas iššūkis - atiduos gapšį prokurorams ar gins.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių