G. Skaistė atsiprašo žmonių, kuriuos nuvylė situacija dėl išlaidų taryboje

Finansų ministrė Gintarė Skaistė ketvirtadienį atsiprašė žmonių, kuriuos nuvylė situacija dėl politikų išlaidų savivaldybių tarybose.

Ministrė taip pat sako, kad reikėtų tobulinti šių išlaidų reglamentavimą.

„Atsiprašau tų žmonių, kuriuos nuvylė susidariusi situacija ir jei tų klausimų žmonėms kyla, akivaizdu, tam tikrą teisinį reglamentavimą reikėtų tobulinti ir manau, Seimas pasirengęs tuos sprendimus taip pat padaryti“, – žurnalistams Seime sakė ministrė.

Jos teigimu, Kauno miesto savivaldybės tarybos nustatyta tvarka, kaip atsiskaitoma už kanceliarines išlaidas, nėra tobula, ją reikėtų taisyti, kad klausimų visuomenei būtų mažiau.

„Seimo nariai taip pat turi nemažai iniciatyvų kaip būtų galima aiškiau reglamentuoti savivaldybės tarybos narių išlaidas, manau, artimiausiu metu tas ir bus padaryta“, – teigė G. Skaistė.

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje nagrinėjamos jos pačios, švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės ir kultūros ministro Simono Kairio išlaidos jiems dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje.

Trečiadienį paviešintose S. Kairio ataskaitose matyti, kad jam dirbant Kauno taryboje išlaidos siekė daugiau kaip 35 tūkst. eurų, o G. Skaistės – daugiau kaip 20 tūkst. eurų. S. Kairys taryboje dirbo šešerius su puse metų, G. Skaistė – ketverius metus.

Praėjusią savaitę visuomenininkas Andrius Tapinas viešino, kad J. Šiugždinienės išlaidos jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais siekė 13,8 tūkst. eurų.

Teisėsauga atlieka tiek viešojo intereso gynimo, tiek ikiteisminius tyrimus dėl tarybos narių išlaidų dalyje savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inovatyvios narkomanės atsiprašo

Inovatyvios narkomanės atsiprašo portretas
Ir pūčia dūmą toliau!

arklys Dobilas

arklys Dobilas portretas
G. Skaistė ta proga galėtų dar ką nors pacituoti iš "Gyvulių ūkio" ...

Aha

Aha portretas
Ne atsiprašau o pinigus ant stalo jų plėšimas ir trynimas neturi ribų
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių