G. Paluckas užjaučia R. Žemaitaitį: savotiškas deja vu

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas teigia, kad situacija, kai skilo Tvarkos ir teisingumo frakcija bei naujai susikūrė Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“, jam šiek tiek primena socialdemokratų skilimą, kai keli kolegos, atsiskyrę nuo partijos, įkūrė atskirą – Lietuvos socialdemokratų darbo partiją.

„Aš užjaučiu Remigijų Žemaitaitį“, – sako G. Paluckas.

„Tam tikra prasme iš tikrųjų toks deja vu, nes matau jauną lyderį Remigijų Žemaitaitį, kuris kovoja su stagnacija ir užsistovėjimais savo partijoje, savo gretose“, – penktadienį „Žinių radijui“, – sakė LSDP lyderis.

Vis dėlto, jo teigimu, socialdemokratų situacijos skirtumas nuo dabartinio „tvarkiečių“ skilimo yra tas, kad LSDP turėjo labai didelį rinkėjų palaikymą.

„Matyt, situacijos skirtybė yra ta, kad mūsų partijos situacija buvo visai kita – partijos palaikymas buvo didžiulis ir pas mus nebuvo jokio skilimo, tiesiog dalis labai patyrusių ir ambicingų buvusių jau dabar bičiulių pasitraukė ir nusprendė kurti savo politinę jėgą. Čia mes irgi matome panašų procesą, tik tiek, kad jiems pavyko pasiekti šiek tiek daugiau – jie sugriovė frakciją, ir Tvarka ir teisingumas tapo, kol kas bent jau, neparlamentine partija“, – kalbėjo G. Paluckas.

Tvarkos ir teisingumo frakciją sugriovę bei frakciją „Lietuvos gerovei“ sukūrę parlamentarai gali tikėtis gauti kažkokį postą, kurio po koalicinės sutarties taip ir negavo būdami „tvarkiečių“ gretose, – sako G. Paluckas.

„Nežinau, kam nuo to geriau. Galbūt tiems pasitraukusiems asmenims, jie galbūt dabar gaus kokį gardesnį kąsnelį – kokį inovacijų ministro postą ar panašiai. Atleiskite, kad kalbu su ironija. Nenoriu nieko nei menkinti, nei tos sukauptos patirties neigti, bet man tiesiog niekaip nesisieja tie išėję asmenys ir sukūrę naują frakciją su inovacijomis bet kokiame kontekste“, – ironizavo G. Paluckas.

Nežinau, kam nuo to geriau. Galbūt tiems pasitraukusiems asmenims, jie galbūt dabar gaus kokį gardesnį kąsnelį.

Socialdemokratų lyderis teigė galintis užjausti Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininką R. Žemaitaitį.

„Aš tik galiu užjausti Remigijų Žemaitaitį, šiandien jis brenda per tikrai sudėtingą laiką“, – tvirtino G. Paluckas.

Jaunų politikų stojimas prie partijos vairo, pasak LSDP pirmininko, gali sukelti nepasitenkinimą partijos senbuvių gretose, tačiau tai, pasak G. Palucko, yra politinio gyvenimo realybė.

„Tai yra labai realus politinis gyvenimas, nes kartų kaita politikoje niekada nepraeina sklandžiai ar be skausmo, triukšmo, nes vieni yra linkę konkuruoti aktyvumu ir idėjų naujumu, inovacijomis politinėje sistemoje, o kiti tuo metu yra pripratę prie kitokios konkurencijos – sąrašų užrakinimu, demokratijos varžymu savo demokratinėse organizacijose, ir kai pamato, kad ateina nauji žmonės, kurie tokiomis taisyklėmis nenori žaisti, tai renkasi kitokį kelią - gal mes toliau likime grupelė draugų, veikdami iš anksto susitarę frakcijoje ar grupėje“, – sakė G. Paluckas.

„Lietuvos gerovei“ frakcijos sukūrimas, svarsto G. Paluckas, galėjo būti nulemtas asmeninių Tvarkos ir teisingumo partijos senbuvių nuojautų, kad jiems ši kadencija Seime – paskutinė.

„Grupė Seimo narių ar skaičius, praeityje buvę aktyvūs arba įtakingi, šiandien tą įtaką labai sparčiai praranda arba mato, kad 2020 metais jų greičiausiai Seime nebebus, ir tai kelia tokį egzistencinį nerimą – o kaip toliau? Todėl imamasi tokių veiksmų, kurie, tikėtina, jų nebeišgelbės, bet sumaišties įneša“, – teigė G. Paluckas.

Ketvirtadienį Seime iš sugriuvusios frakcijos „Tvarka ir teisingumas (Suvereni Lietuva)“, „socialdarbiečių“ frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės pasitraukę politikai įregistravo naują frakciją, kuriai suteikė pavadinimą „Lietuvos gerovei“. Frakcijos seniūnu tapo „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

daktaras zenonas

daktaras zenonas portretas
Manau kažkas ne gerai su Žemaitaičio sveikata, neturiu omenyje psichine ar vidine emocine, o pilna žodžio prasme? Veidas panašėja į Skvernelio?

G. Paluckui

G. Paluckui portretas
Jei kam ir reikia užuojautos tai tau pačiam p. Paluckai. Tas jaunas žmogus vėl susuks garbanas, taps pašaipų objektu ir jam to pakanka.Deja nepažįstu kas galėtų patį užjausti, nebent Garšva, kuris dabar matomai su paties pritarimu prasisuko.

Rasa

Rasa   portretas
DU NEGATYVAI
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių