G. Paluckas: R. Karbauskis turės atsiprašyti tūkstančių socialdemokratų

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas tikisi padidinti partijos gretas naujos sudėties Seime.

„Tikimės geriausio, tikimės, kad Lietuva laimės, kad socialdemokratai gerai pasirodys. Bendrai tikimės geresnio pasirodymo nei 2016 metais. (...) Mes turėjome 17 mandatų, tai bendroje sumoje tikimės daugiau“, – žurnalistams laukiant rinkimų rezultatų sakė G. Paluckas.

Jis nepanoro prognozuoti, kas formuos naująją valdančiąją koaliciją.

„Lietuva sprendžia – ar daugiau balsų duos centro-kairei, ar centro-dešinei ir nuo to priklausys, kokia bus koalicija. Mes esame centro-kairės partija ir mūsų prievolė yra siekti centro-kairės koalicijos. O kaip ten bus – matysime. Galbūt neprireiks ten mūsų „paslaugų“, gal konservatoriai viską laimės ir nereikės nei „valstiečių“, nei socialdemokratų, nei „darbiečių“, – kalbėjo G. Paluckas.

Vertindamas rinkėjų miestuose didesnį aktyvumą nei kaimiškose vietovėse, LSDP pirmininkas teigė, kad palankumą partijai sunku prognozuoti.

„Visur turime būti po truputį stiprūs, jei nori laimėti rinkimus arba gerai juose pasirodyti, visur turi gauti balsų. Mes tikimės, kad miestuose taip pat šį bei tą gausime“, – teigė G. Paluckas.

Komentuodamas Ramūno Karbauskio kalbas, esą „valstiečiai“ atsiprašytų socialdemokratų tik tuo atveju, jei šie antrame rinkimų ture palaikytų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, G. Paluckas teigė, kad vis dėlto socialdemokratų partijos nariai lauks R. Karbauskio atsiprašymo.

„Man Ramūno Karbauskio atsiprašymo nereikia, bet jis turės atsiprašyti tūkstančių socialdemokratų, kuriuos kaltina nebūtais dalykais – einant į koalicijas su dešiniaisiais ar jau susitarus iš anksto. To nėra, visi tai žino“, – pridūrė G. Paluckas.

ELTA primena, kad LSDP pirmininkas G. Paluckas interviu Eltai teigė, kad prieš rinkimų finišo tiesiąją valdančiųjų pažerti kaltinimai, esą LSDP jau sutarę su konservatoriais dėl naujosios valdančiosios koalicijos formavimo, žeidžia nemažą dalį socialdemokratų partijos narių. Už tokias kalbas, tikino LSDP lyderis, „valstiečių“ pirmininkas R. Karbauskis po rinkimų turėtų socialdemokratų atsiprašyti.

Tuo tarpu rinkimų naktį R. Karbauskis G. Paluckui pasiūlė savo atsiprašymo sąlygą.

„Antrame ture, jeigu jie parems visus mūsų kandidatus, kurie kovos apygardose prieš konservatorius, tokiu atveju tai padarysiu. Kiek žinau, jie to nedarys. (...) Manau, tai logiška sąlyga. Aš, kaip LVŽS pirmininkas, seniai jau pasakiau, kad antrame ture, kur kovos LSDP, liberalai ir konservatoriai – mes paremsime būtent LSDP. Taip darysime visų partijų atžvilgiu, kurios galėtų būti centro-kairės koalicijoje“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kažko nesuprantu ,dar niekas neaišku o jau piautynės ,kas atsiprašys ,kas kam parems o kur rimti spendimai išeiti iš krizės kur dabar yra litxuianija ,tiek daug norinčių valdyti o ne tarnauti ,pagirtina konservatorių balsuotojai visi kaip vienas eina balsuoti ir pikta ant tų pensininkų gavo tuos 200 e ir jie guli ant sofos ar balsuoja už tuos ,kurie sakė kad neduoti ,ištikrūjų turime gyventi taip kaip nusipelnėme
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių