G. Nausėda vyksta į Lenkiją aptarti paramos Ukrainai

Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda ketvirtadienį su dviejų dienų darbo vizitu išvyksta į Lenkiją, kur su kaimyninės šalies kolega Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) aptars paramą Ukrainai ir regiono saugumo klausimus.

Pirmąją vizito dieną G. Nausėda dalyvaus antrojoje Lietuvos ir Lenkijos prezidentų taryboje, kurioje bus apžvelgti dvišaliai santykiai, aptarti būdai didinti paramą Ukrainai atremiant Rusijos agresiją, bendradarbiavimo gynybos ir saugumo srityse klausimai, bendras veikimas Trijų jūrų iniciatyvos rėmuose.

Penktadienį prezidentas dalyvaus Lenkijos Nepriklausomybės dienai skirtuose renginiuose, kartu su A. Duda sakys kalbą iškilmėse Varšuvos Pilsudskio aikštėje, BNS informavo prezidento atstovas Ridas Jasiulionis.

Darbo vizito metu numatyta atskira pirmosios ponios programa: Diana Nausėdienė kartu su Lenkijos pirmąja ponia Agata Kornhauser-Duda lankysis ukrainiečių šeimoms paramą teikiančiame labdaros centre.

Lietuvos pirmoji ponia taip pat susitiks su Varšuvos lituanistinės mokyklėlės, Baltistikos centro Varšuvos universitete aktyvu ir su Varšuvos lietuvių knygų mylėtojų klubo nariais.

Lietuvos ir Lenkijos prezidentų tarybą G. Nausėda ir A. Duda įsteigė 2020 metais Lenkijos vadovo vizito Vilniuje metu bendradarbiavimui dvišaliu, NATO ir Europos Sąjungos lygiu stiprinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichol.

Psichol. portretas
Lietuvos žmonės šąla nuo dujų didelių kainų, jisai dėl Ukrainos važiuos derinti klausimų. Kur jūsų protas,Covidas matomai sunaikinimo smegenys .

taip ir toliau

taip ir toliau portretas
Pagarba prezidentui ir visoms šalims šiuo klausimu.

:DDD

:DDD portretas
Tai jis jau nebe Lietuvos prezidentas?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių