G. Nausėda: V. Orbano vizitas Maskvoje mažina pasitikėjimą Vengrijos pirmininkavimu ES

  • Teksto dydis:

Vengrijos premjerui Viktorui Orbanui penktadienį atvykus į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda teigia, kad tokie veiksmai mažina pasitikėjimą Budapešto pirmininkavimu Europos Sąjungai (ES).

„Vienašališkas premjero Viktoro Orbano sprendimas vykti į Maskvą jokiu būdu neatspindi ES pozicijos. Jis taip pat mažina pasitikėjimą Vengrijos pirmininkavimu ES. Jei tikrai siekiate taikos, nespaudžiate rankos kruvinam diktatoriui, o dedate visas pastangas, kad paremtumėte Ukrainą“, – pareiškė jis socialiniame tinkle „X“.

Vengrijos ministras pirmininkas atvyko į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu V. Putinu, penktadienį pranešė jo atstovas spaudai.

ES savo ruožtu pareiškė, kad jis ten keliauja ne įgaliotas bloko, o vadovaudamasis vien savo šalies dvišaliais ryšiais su Rusija.

V. Orbanas yra vienintelis ES lyderis, palaikantis glaudžius ryšius su Kremliumi po 2022 metais Rusijos įvykdytos invazijos į Ukrainą.

Pirmadienį Vengrija perėmė pirmininkavimą Bendrijai pagal rotacijos principą, o tai suteikia Vidurio Europos šaliai įtakos bloko darbotvarkei ir prioritetams ateinantį pusmetį.

Tai pirmasis ES lyderio apsilankymas pas V. Putiną po Austrijos kanclerio Karlo Nehammerio (Karlo Nehamerio) 2022 metų balandį.

V. Orbanas ir V. Putinas anksčiau buvo susitikę 2023-iųjų spalį Pekine, kur aptarė bendradarbiavimą energetikos srityje.

Antradienį Vengrijos lyderis Kyjive susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Vizito metu V. Orbanas paragino Ukrainą siekti „greitų paliaubų“ su Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba  portretas
Pagarba Vengrijos premjerui pirmininkui V. Orbanui! Puikus politikas, kuris rūpinasi taika tarp šalių, savo tauta. Kitų valstybių nevispročiai trokšta kraujo pralėjimo.

> Tai bent Tu Debilas ...

> Tai bent  Tu  Debilas ... portretas
`

Tai bent

Tai bent portretas
Vyti lauk iš euroos sąjungos tą fašistų ruZkių kiaušalaižį.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių