G. Nausėda tuščią ambasadoriaus Europos Sąjungoje kėdę laiko problema

Šalies vadovas Gitanas Nausėda mano, kad tai, jog iki šiol nėra paskirtas nuolatinis vadovas Lietuvos atstovybei Europos Sąjungoje, yra problema.

„Manau, kad tai yra problema, bet, kaip pasakytų Viktorija Čmilytė, puiki šachmatininkė: ėjimas yra ne mūsų“, – trečiadienį po susitikimo su Seimo pirmininke ir valdyba kalbėjo G. Nausėda.

Prezidentas akcentavo, kad atsakomybė dėl susiklosčiusios situacijos šiuo metu tenka ne Prezidentūrai.

„Šachmatininkai nedaro dviejų ėjimų iš eilės“, – pabrėžė G. Nausėda.

Pagal Konstituciją ambasadorius skiria ir atšaukia šalies prezidentas Vyriausybės teikimu bei Seimo Užsienio reikalų komiteto pritarimu.

Lietuva nuolatinio vadovo ambasadoje ES neturi nuo 2020 metų rugpjūčio mėnesio, kuomet baigėsi Jovitos Neliupšienės kadencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O šita varna Seimo pirmininkė yra niekas,ji be nuomonės ir neturi būti toje vietoje. Prezidentas turi būti griežtesnis,nereikia taikstytis su bolgais siūlymais ir reikia nepritarti. Turi juk prezidentas įgaliojimų kuriuos gali naudoti vardan Lietuvos gerų tikslų. Taip atrodo kad jis daug ko nenori neskelbti ,laiko paslaptyje kas vyksta vyriausybėje.Reikia paskelbti tiesą. Nes bus paskiau apkaltintas.

Pil.

Pil. portretas
Jeigu nėra tai kedei gero ,griežto ,reiklaus Lietuvos atžvilgiu politiko ,tada nereikia jokio.Nereikia tai vietai užimti subiniu laižytojo,prisitaikelio,reikia ,kad Lietuvos keliami klausimai būtų išgirsti Briuselyje ir sprendžiami.

Anonimas

Anonimas portretas
Gal kokį žydrą ar lezbę lieps paskirti ? Čia gi "Europa"....iškrypėlių rojus....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių