G. Nausėda tikisi, kad J. Narkevičius atstovaus šaliai, o ne lenkų mažumai

Prezidentas Gitanas Nausėda tikisi, kad dirbdamas susisiekimo ministru Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius atstovaus visai valstybei, o ne tik jo tautinei mažumai.

„Prezidentas daro išvadą, kad jeigu kandidatas būtų paskirtas, jis turės gerą progą parodyti savo brandą ir pasiruošimą atstovauti valstybei, o ne fragmentiškai atskiroms grupėms“, – žurnalistams po prezidento ir kandidato susitikimo trečiadienį sakė šalies vadovo patarėjas Jaroslavas Neverovičius.

Pasak jo, prezidentas taip pat tikisi, jog J. Narkevičius tęs savo pirmtako Roko Masiulio darbus skaidrinant sektorių ir užtikrinant, kad jis būtų depolitizuotas.

„Galima pasidžiaugti, kad šiuo atžvilgiu nuomonės sutampa“, – kalbėjo G. Nausėdos patarėjas.

Kandidatą į susisiekimo ministrus pasiūlė valdančiosios koalicijos narė Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga, jai perleistas ir vidaus reikalų ministro portfelis. Į šį postą vietoje Eimučio Misiūno siūloma Rita Tamašunienė.

Kai kurie ministrai keičiami liepą keturioms partijoms sudarius valdančiąją koaliciją.

J. Narkevičius sakė, kad jo partijos nariai yra „lygiaverčiai Lietuvos piliečiai, kuriems Lietuvos žmonių gerovė yra pirmaeilis rūpestis“.

„Aš galvoju, kad tam tikra opinija apie mūsų partiją ir apie tam tikrus partijos narius yra neatitinkanti tikrovės“, – teigė politikas.

Mes neturėtumėme įrodinėti, kad esame spalvos prasme baltesni, juodesni, raudonesni.

„Mes neturėtumėme įrodinėti, kad esame spalvos prasme baltesni, juodesni, raudonesni“, – pridūrė jis.

Prezidento patarėjas sakė, kad naujajam susisiekimo ministrui kils iššūkis ieškoti sąjungininkų atmesti Lietuvai nepalankius pasiūlymus svarstomose naujose Europos Sąjungos (ES) vežėjų taisyklėse, vadinamose Mobilumo paketu.

Pasak jo, prezidentas su J. Narkevičiumi taip pat aptarė strateginius projektus, žvyrkelių asfaltavimą, būdus mažinti transporto priemonių išmetamą dujų kiekį.

J. Neverovičius tvirtino, kad kalbėta apie regioninį balansą ir aiškius principus, kuriais vadovaujantis būtų pasirenkami asfaltavimo ruožai.

Kandidatas į ministrus tvirtino keliantis sau tikslą parengti ilgalaikę susisiekimo sektoriaus viziją, prižiūrėti pavaldžių įstaigų ir kuruojamų valstybės įmonių veiklą po įvykusių reorganizacijų ir problemas atskleidusių auditų.

Jis teigė nenorintis savęs lyginti su R. Masiuliu.

„Be abejo, R. Masiulis yra patyręs politikas ir valdininkas. Jo įnašas į ministeriją yra ženklus ir stengsimės, kad geri darbai būtų tęsiami“, – kalbėjo J. Narkevičius.

Politikas tvirtino turintis pakankamai patirties būti ministru.

„Kompetencijų turiu nemažai ir nesu jauno amžiaus, o esu jau tam tikrą kelią praėjęs ir politikas, ir valdininkas, dirbęs įvairiose pareigybėse skirtingose vietose“, – sakė jis.

Ministrų kabinetas atnaujinamas dėl valdančiosios koalicijos sutarus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai.

Dėl naujos koalicijos susiderėję valdantieji taip pat yra yra sutarę pakeisti žemės ūkio ministrą. „Socialdarbiečiai“ į šį postą vietoje Giedriaus Surplio siūlo Andrių Palionį.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pateiks prezidentui atnaujintos Vyriausybės sudėtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
PAGARBA MINISTRUI NARKEVIČIUI PASIPRIEŠINO OPOZICIJOS ŠUTVEI IVVIJO IŠ KOMISIJOS LANSBERGINIUS IR UŽDRAUDE PARDAVINET LIETUVOS DAR NEIŠVOGTA TURTA

JONAS

JONAS portretas
JUMS PREZIDENTE NARKEVICIUS SUSTABDES NEIŠPARCELIUOT PASKUTINI LIETUVOS TURTA NEAIŠKU KAD ŠIS MINISTRAS DIRBA LIETUVAI NEJUOKINKIT

kaip sakoma tiketis galim , --

kaip  sakoma  tiketis  galim  , -- portretas
viltis-- kad taip ir bus nustips paskutine....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių