G. Nausėda pasigenda argumentų dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną

Prezidentas Gitanas Nausėda ir kandidatas į žemės ūkio ministrus Andrius Palionis pareiškė abejones dėl vykdomo Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną.

Šalies vadovo patarėjas Jaroslavas Neverovičius sako, kad prezidentas pasigenda aiškių argumentų, kodėl tai reikia daryti, nors iš principo pritaria institucijų decentralizacijai iš Vilniaus.

Tuo metu A. Palionis tvirtino, kad sprendimas nebuvo aptartas su visomis suinteresuotomis pusėmis.

„Prezidentas iš principo pritaria decentralizacijai ir didesno svorio nukėlimui į provinciją, tačiau yra daug klausimų dėl Kauno miesto pasirinkimo“, – žurnalistams po prezidento ir kandidato susitikimo sakė J. Neverovičius.

„Norėtume, kad čia būtų sprendimai pasverti, racionalūs ir su kaštų – naudos analize“, – pridūrė prezidento vyriausiasis patarėjas aplinkos ir infrastruktūros klausimais.

Žemės ūkio ministerija pradėta iškelti į Kauną šiemet, procesą planuota baigti iki 2020 metų pabaigos. Vyriausybė sako taip siekianti daugiau galių suteikti regionams.

J. Neverovičius teigė, kad ministerija kol kas nepateikė oficialios informacijos apie iškeldinimo procedūras.

„Nežinome, net koks formalus sprendimas (priimtas) tiems darbams daryti. Buvo referuojama į protokolinį Vyriausybės sprendimą, bet tai nėra teisės aktas“, – kalbėjo šalies vadovo patarėjas.

A. Palionis sakė neturintis informacijos, ar iškėlimo projektą dar įmanoma sustabdyti, tačiau žadėjo tapęs ministru siekti glaudesnio sutarimo su ministerijos darbuotojais.

Prezidentas iš principo pritaria decentralizacijai ir didesno svorio nukėlimui į provinciją, tačiau yra daug klausimų dėl Kauno miesto pasirinkimo.

„Turime kartu sėstis prie bendro stalo, inicijuoti derybas ir bendrus sprendimus, kurie būtų teigiami visoms šalims ir nekentėtų ministerijos darbas“, – tvirtino politikas.

Prieš „vaučerius“

A. Palionis taip pat pareiškė esantis prieš Vyriausybės planą įvesti vadinamuosius „vaučerius“, skirtus paremti smulkiesiems ūkininkams.

„Man asmeniškai – ne. Aš manau, kad kaimo plėtros programos lėšas galima panaudoti efektyviau, negu kad investuojant į parduotuves, kurios paskui neaišku, ar neužsidarys“, – kalbėjo „socialdarbietis“.

Vyriausybė pernai spalį patvirtino, kad maisto kuponus galės gauti šeimos, auginančios ikimokyklinio amžiaus vaikus, tačiau kuponai bus skirti tik vaikams.

Planuota, kad per mėnesį žmogus galės įsigyti tris kuponus, kurie suteiks 20 proc. nuolaidą nuo jo vertės. Tikėtina, kad vieno kupono vertė sieks 10 eurų, o nuolaida – du eurai.

Prezidento patarėjas sakė, kad šalies vadovas su kandidatu aptarė ir derybas dėl būsimo daugiamečio ES biudžeto.

Jis neatsakė, kaip prezidentas vertina A. Palionio kandidatūrą.

Pats kandidatas teigė, kad per susitikimą daugiau dėmesio skirta žemės ūkio problemoms, o ne jo tinkamumui dirbti.

Šiuo metu ministerijai vadovauja Giedrius Surplys, tačiau jis keičiamas, žemės ūkio ministro postui pagal liepos pradžioje pasirašytą koalicinį susitarimą atitekus „socialdarbiečiams“.

Dėl naujos daugumos sutarusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga sutarė pakeisti mažiausiai tris ministrus.

Šią savaitę prezidentas taip pat žada susitikti su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, kitais kandidatais į naują Vyriausybę.

Ministrų kabinetas atnaujinamas liepos pradžioje prisiekus G. Nausėdai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Jei ministerijos perkėlimas bus sustabdytas, tai reikš, kad aukščiausia valdžia Lietuvoje yra Vilniaus biurokratų klanas

tie

tie portretas
visi kom tai priestaraujantys prezidentui ir sveikai logikai tai samoningas ministerijos perkelimas kad butu maziau kontroles ir tai tos pacis socmafijos pasiulymas pritariu prezidentui ir jei kelti tai visas su prezidentura jei zydai su lenkais vel Vilniu uziims

kaunietis

kaunietis portretas
kokie čia argumentai-Visvaldas su Skverneliu draugeliai, tai ir įkalbėjo, kad į Kauną keltų, bet jei normaliai mastant, tai teisingai prezidentūra reikalauja pagrindimo, jei jį būtų galima paskaičiuoti, tai seniai būtų padaryta..vien tai kad Lietuvos vidurys, kad čia ruošia specialistus, tai ne pagrindimas, nes ir dabar ministerija dirba ir darbuotoju netrūksta ir niekas nesakė kad dabartiniai nekompetentingi ...o dėl šimto km šiais laikais niekas nesismulkina, jei reikalas yra..o esamus darbuotojus galima suprasti- kodėl aš turi nei iš šio nei iš to trankytis į darbą pirmyn atgal , jei gyvenu ir dirbu Vilniuje?todėl irreikia pagrindimo, kas bus geriau ministerijai finansiškai ar kitokia nauda?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių