G. Nausėda: Lietuva ir toliau teiks paramą Ukrainos žmonėms

Lietuva ir toliau ketina teikti paramą Ukrainos žmonėms, po susitikimo su Lietuvoje gydomais ukrainiečių kariais ir Dniepropetrovsko srities delegacija sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Pasak prezidento, Lietuva ketina ir toliau aktyviai teikti paramą nuo karo kenčiančios Ukrainos žmonėms“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Jame taip pat rašoma, kad Lietuva kasmet reabilitacijai priima po 50 Ukrainos karių, o Lietuvos parama Ukrainai 2014-2018 metais siekė beveik 11,5 mln. eurų.

Pranešime teigiama, kad remdamasi Lietuvos pavyzdžiu, Ukraina planuoja steigti psichologinės socialinės reabilitacijos centrą, kuris padėtų nuo karo nukentėjusiems žmonėms.

G. Nausėda susitikime taip pat pabrėžė aktyvų Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimą švietimo ir mokslo srityje, pradedant atvykstančiais moksleiviais ir baigiant universitetų partneryste.

„Dniepropetrovsko srities švietimo skyriai bendradarbiauja su Lietuva atrinkdami našlaičius ir nukentėjusius nuo karo vaikus, kuriems mūsų šalyje yra sudarytos mokymosi galimybės. Aukštojo mokslo srityje Ukrainos aukštosios mokyklos bendradarbiauja su Vytauto Didžiojo, Vilniaus Gedimino technikos, Mykolo Romerio ir kitais Lietuvos universitetais“, – rašoma pranešime.

Ukrainos karių ir jų šeimos narių reabilitacijos programa Lietuvoje pradėta vykdyti 2014 metais. Nuo tada Lietuvoje gydėsi daugiau nei 260 Ukrainos karių.

Kasmet Krašto apsaugos ministerija Ukrainos karių reabilitacijos programai skiria iki 58 tūkst. eurų.

Rytų Ukrainoje nuo 2014 metų tęsiasi konfliktas tarp Kijevo pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Di

Di portretas
Nebepirkit tanku duokit savo zmonems kvepuoti kam ta bandero saika reikalinga tuoj jie cia maidana sureks tada klaunam bus juoko

Di

Di portretas
Pedeti saviems reikia visu pirma ir kas ta maidanu salis mums apskritai

Prie ko cia Ukraina

Prie ko cia Ukraina portretas
Milijonai skiriami Ukrainai, , toks jausmas , kad kuriama geroves valstybe Ukrainoje.. O Lietuvoje didziule atskirtis , milziniska korupcija, jokiu aiskiu salies gerejimo gairiu Tautos tarnai nepateikia, , zmones palieka sia sali.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių