G. Nausėda su kandidatu į ekonomikos ministrus susitiks tik kitą savaitę

Prezidentas Gitanas Nausėda su kandidatu į ekonomikos ministrus Luku Savicku planuoja susitikti kitą savaitę, antradienį pranešė šalies vadovo atstovas spaudai.

„Prezidentūra šiuo metu vertina L. Savicko kandidatūrą. Planuojama, jog prezidento susitikimas su juo galėtų įvykti kitą savaitę“, – BNS sakė Antanas Bubnelis.

Jo teigimu, prezidentas norės išgirsti kandidato prioritetus, asmeninius politinius planus, taip pat įvertins jo patirtį bei išsilavinimą.

„Prezidentas susitikimo su kandidatu metu norės išgirsti jo siūlomus veiklos prioritetus, sužinoti, kaip ministerijos veikla prisidėtų prie socialinės atskirties mažinimo, taip pat sužinoti apie jo vidutinio laikotarpio asmeninius planus bei politinės veiklos perspektyvas“, – teigė A. Bubnelis.

„Vertinant kandidatą į ministrus, Prezidentūra dėmesį skiria ir jo patirčiai bei išsilavinimui šioje srityje“, – pridūrė prezidento atstovas spaudai.

L. Savickas šiuo metu yra premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas ekonomikai ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.

Jis yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Jo kandidatūrą premjeras S. Skvernelis pateikė praėjusį penktadienį.

Ministrai pareigas pradeda eiti tada, kai prisiekia Seime. Seimo neeilinė sesija baigsis šią savaitę, o eilinė pavasario sesija prasidės kovo 10 dieną.

Pastaruoju metu prezidento ir premjero bendradarbiavimą temdė ginčai dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus – G. Nausėda ragino jį trauktis iš pareigų, bet S. Skvernelis nusprendė, kad ministras gali dirbti toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeijis noretu geroves valstybes

jeijis noretu geroves valstybes portretas
tai tikrai po dienos susitikti o netemptu gumos, tikrai luzeris
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių