Prezidentas: Lietuva palaiko ES socialinės politikos tikslus

  • Teksto dydis:

Lietuva palaiko šeštadienį neformalioje Europos Vadovų Tarybos (EVT) sesijoje patvirtintus 2030 metų Europos Sąjungos (ES) socialinės politikos prioritetus, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

Šie prioritetai grindžiami socialinės nelygybės, skurdo ir atskirties mažinimu bei dialogu su socialiniais partneriais, pranešė Prezidentūra.

„Susitikime sutarėme, kad Europa turi būti socialinės sanglaudos ir gerovės žemynas. Lietuva palaiko inovatyvios socialinės politikos tikslų įgyvendinimą. Galime ir turime pradėti veikti nedelsdami. Išsikelti nacionalinius tikslus, ieškoti inovatyvių sprendimų, aktyviai tartis su socialiniais partneriais“, – pranešime cituojamas G. Nausėda.

Pasak Prezidentūros, Lietuvos vadovas palaiko ES įsipareigojimą pasiekti proveržį užimtumo skatinimo, įgūdžių tobulinimo ir gyventojų socialinės apsaugos srityse.

Išsikelti nacionalinius tikslus, ieškoti inovatyvių sprendimų, aktyviai tartis su socialiniais partneriais.

ES lyderiai sutarė, kad bus siekiama užtikrinti gyventojų užimtumo lygį iki 78 proc., bent 15 milijonų sumažinti asmenų, gyvenančių skurdo rizikoje ar patiriančių socialinę atskirtį, skaičių.

Prezidentas palaikė idėją, kad nacionalinius socialinės politikos tikslus šalys narės galėtų nusistatyti individualiai, ilgalaikėje perspektyvoje prisidėdamos prie ES patvirtintų prioritetų.

Neformalioje EVT sesijoje lyderiai taip pat aptarė kovos su pandemija priemones, žaliojo skaitmeninio paso įvedimo kriterijus bei santykius su Indija. Sesijoje nuotoliniu būdu dalyvavo Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modžis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Ką ji tik nepalaiko.......??????/

Anonimas

Anonimas portretas
Tais 2030 tai dar liks šiek tiek lietuvybės ? Ar vėl ateis knygnešių laikai ?

Ne arabas

Ne arabas portretas
Girdejau zydai vel palestiniecius skriaudzia. Kaip negrazu uzsiimineti zmoniu isvarymu is savu zemiu. Kaip tai vadinasi?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių