G. Nausėda sako svarstysiantis R. Karoblio kandidatūrą į Lietuvos ambasadorius ES

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog yra pasirengęs rimtai svarstyti buvusio krašto apsaugos ministro, diplomato Raimundo Karoblio kandidatūrą į Lietuvos ambasadorius Europos Sąjungoje.

„Pripažįstu, kad tokia situacija, kokia yra šiuo metu, nėra normali. Todėl norėdamas demonstruoti paramą ir pagalbą ieškant tinkamo kandidato ambasadoriaus Europos Sąjungoje pozicijai užimti, aš grįžtu prie to trumpojo sąrašo, kuris man buvo pateiktas ir sakau, kad esu pasirengęs rimtai svarstyti pono Raimundo Karoblio kandidatūrą Ambasadoriaus Europos Sąjungoje užimti“, – spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

Jis savo pasirinkimą motyvavo tuo, jog „nuo paskutinių rinkimų, be kita ko, jau praėjo vieni metai“.

„Ir mes turime rasti geros valios savyje ir pasirengimo kompromisui, kad kartu su valdančiąja koalicija priimtumėme reikalingus sprendimus ir baigtumėme šį vakuumą, kuris šiuo metu susidaręs“, – tvirtino G. Nausėda.

Šių metų pradžioje prezidentas yra sakęs, kad tiek R. Karobliui, tiek buvusiam užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui reikalingas „politinio atšalimo“ laikotarpis, todėl nematė galimybės juos skirti ambasadoriais Vašingtone ir Briuselyje.

„Jeigu mes tikrai ne žodžiais, o darbais ir savo veiksmais norime siekti diplomatinės tarnybos depolitizavimo, tai mes tokį politinio atšalimo laikotarpį turėtume taikyti“, – tuo metu sakė prezidentas.

Lietuva ambasadoriaus ES neturi nuo praėjusių metų rugpjūčio, kai šias pareigas baigė eiti Jovita Neliupšienė. Prezidentui ir Vyriausybei nesutariant dėl kandidatūrų, šiuo metu Lietuvos atstovybei ES laikinai vadovauja ambasadorius Simonas Šatūnas.

Ambasadorius Vyriausybės teikimu skiria prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šitas

Šitas portretas
Narcizas tikra Lietuvos bėda.Aukštasis nevykėlis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių