G. Nausėda: įsivaizduočiau I. Šimonytę premjerės pareigose

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda sako manantis, kad jo varžovė prezidento rinkimuose Ingrida Šimonytė galėtų tapti premjere, jei įstotų į konservatorių partiją.

„Matyčiau tokį scenarijų su viena sąlyga, jeigu ji taptų partijos nare, nes netampant partijos nare neįmanoma tapti partijos vadove. Jeigu taptų partijos vadove ir valdančiąją koaliciją formuotų Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, aš visiškai ją įsivaizduočiau tinkamą premjero pareigoms užimti“, – sekmadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Tikiuosi, kad po kažkurio laiko jaustųsi laimėję visi Lietuvos žmonės, kuriems aš dėkingas už paramą, nes šita parama turbūt neleidžia abejoti, kad mus palaiko didelė dalis Lietuvos“, – žurnalistams sekmadienį sakė pas šalininkus į restoraną Vilniuje atvykęs G. Nausėda.

„Aš matau, kad žmonės patikėjo. Tai dabar blogiausia, kas galėtų mums nutikti, kad mes nuviltumėme žmonių pasitikėjimą. Aš darysiu viską ir aš tikiuosi, kad mano komanda darys viską, atiduos visas jėgas Lietuvai, kad taip neatsitiktų, kad žmonės nenusiviltų politika apskritai“, – kalbėjo jis.

Jis žadėjo siekti dirbti su parlamentu ir Vyriausybe, siekiant mažinti socialinę atskirtį šalyje.

„Aš tikiuosi, kad mums pavyks kartu su kitomis valdžios institucijomis rasti tuos bendrus sąlyčio taškus su vienu tikslu – kad Lietuvoje būtų geriau gyventi, kad Lietuvoje tvirčiau jaustųsi kiekvienas žmogus, kad Lietuvoje būtų daugiau savitarpio pagarbos, mažiau patyčių, kad puikiai sugyventų senas ir jaunas, daugiau pajamų turintis ir mažiau pajamų turintis, gyvenantis Lietuvos pakraštyje ir gyvenantis centre arba sostinėje“, – kalbėjo G. Nausėda.

Išrinktasis prezidentas taip pat užsiminė, kad švelnins retoriką Rusijos atžvilgiu, bet pabrėžė, kad Lietuvos santykiai su Maskva iš esmės nesikeis, kol Rusija nekeis elgesio Ukrainoje.

G. Nausėda sakė, kad tapęs prezidentu norėtų toliau gyventi savo name Pavilnyje,  tačiau dėl to tarsis su Vadovybės apsaugos departamentu.

Konservatorių iškelta I. Šimonytė pripažino pralaimėjimą ir palinkėjo konkurentui „sėkmės sutelkiant visus žmones“.

Ji žadėjo, kad toliau aktyviai veiks Lietuvos politikoje.

„450 tūkst. balsų už tavo nugaros nėra tai, kam gali lengvai pasakyti – „ačiū labai už gėles ir toliau aš einu auginti savo narcizų“, – LRT sakė I. Šimonytė.

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė telefonu pasveikino G. Nausėdą ir palinkėjo „sėkmės pateisinant į jį sudėtus Lietuvos žmonių lūkesčius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Tikra tiesa, mes balsavome prieš nusikalstamą Gryblandsbergyną, kuriems reikėtų pasėdėti, ar pagulėti ant gultų kitose vietose, o Jūs galimai siūlysite aukštas pareigas. "Konservatnykai" neturi būti valdžioje, tai nusikalstama gauja-partija? Neik su velniu obuoliauti.

natalija

natalija portretas
NAUSEDA NEKOKIA TAVO PRADZIA PAPUOLEI TIK DEL TO KAD ZMONES KONSERVU NENORI MATYTI O TU NORI JA MATYTI SIMONYTE TURBUT NEGRAZU TAIP KALBETI IR DAR KOJOS NEAPSILAI JAU SIULAI SIM0ONE NEGRAZU TAI SPIUVIS TAUTAI I VEIDA

...

... portretas
Che: "G. Nausėda: įsivaizduočiau I. Šimonytę premjerės pareigose" - įsivaizduot daug ką galima, bet nuo nekurių vizijų plaukai ant galvos piestu stojas.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių