G. Nausėda priėmė Kosovo ir Nigerijos ambasadorių skiriamuosius raštus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį priėmė Kosovo ambasadorės Škendije Geci Šerifi ir Nigerijos ambasadoriaus Shinos F. Alege skiriamuosius raštus.

Susitikime su Lietuvai akredituota Kosovo ambasadore, reziduojančia Švedijoje, prezidentas pabrėžė tvirtą Lietuvos paramą Kosovo nepriklausomybei, pareiškė palaikymą šalies eurointegracijos siekiams ir pasiryžimą dalintis Lietuvos patirtimi. Šalies vadovas akcentavo tarptautinių misijų EULEX ir KFOR, kuriose dalyvauja ir Lietuva, veiklos svarbą padedant užtikrinti saugumą ir stabilumą Kosove, taip pat visame Vakarų Balkanų regione. Prezidentas su ambasadore aptarė ir dvišalių politinių, ekonominių santykių bei kultūrinių ryšių plėtojimo potencialą ir perspektyvas.

Šalies vadovas pasveikino Lietuvai akredituotą ir Kijeve reziduojantį Nigerijos ambasadorių pradėjus eiti naujas pareigas. Susitikime prezidentas pabrėžė, kad Nigerija yra svarbi Lietuvos prekybos partnerė Afrikoje, ir ši partnerystė turi potencialo augti IRT, „Fintech“ ir gyvybės mokslų srityse. Taip pat prezidentas teigė, kad dvišalius santykius galėtų sustiprinti šalių susitarimas dėl investicijų skatinimo ir apsaugos bei intensyvesnis bendradarbiavimas švietimo srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos antieuropossąjungos atsišaukimų platinimas eurosąjungosfikacija. Velnio išpažintojų visuomenės okupacija, visuomenės veiklos ryšys, tautos pasipriešinimas, žmonių visuomenės atsparumas. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda, išpažįstant Velnią atsiduodant Velniui, temdant Visuomenei protą. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Andrius

Andrius portretas
Kosovë je Shqiptar

Anonimas

Anonimas portretas
O as galvojau kad cia prie auksto grazaus ilgo stovi tas pajuodelis ira senelis saltis is tumbi jumbi salies atvezie nuosedai naujametiniu dovanieliu :-)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių