G. Nausėda: mes liudijame stiprybę tų, kurie metė iššūkį brutaliai okupantų jėgai

Prezidentas Gitanas Nausėda Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos minėjimo ir Laisvės premijos įteikimo proga pažymėjo, kad kasmet rinkdamiesi čia, Nepriklausomybės aikštėje, mes liudijame stiprybę tų, kurie metė iššūkį brutaliai okupantų jėgai ir stojo ginti jauną demokratinę valstybę.

Pagerbiame tūkstančius Tėvynės gynėjų, kurie nesitraukė net ir tamsiausiomis valandomis, sklindant žiniai apie pralietą kraują, nes puikiai žinojo, kad už jų nugarų – milijonai. Gedime tų, kurie sudėjo savo gyvybes ar prarado sveikatą, kad mes galėtume būti laisvi.

Šalies vadovo teigimu, 1991-ųjų sausio žygdarbis visada mums primins, kiek daug galime padaryti veikdami išvien. Per amžius liks pamoka, kaip svarbu puoselėti laisvės idealus ir skiepyti juos jaunajai kartai.

Jis priminė, kad Lietuvos kaimynystėje, deja, matėme atvejų, kai džiugiai sodintas laisvės medis galiausiai nudžiūvo, nespėjęs subrandinti vaisių. Matėme, kiek kančių sukelia tironijos sugrįžimas ir kaip sunku vis iš naujo kilti į kovą tiems, kurie negali pakęsti priespaudos.

„Man nepaprastai malonu, kad šių metų Laisvės premija bus įteikta „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ – leidinio, palikusio nepaprastai reikšmingą ženklą mūsų laisvės byloje, – bendradarbiams.

17 metų pogrindyje skelbdama tiesą ir drąsindama tikinčiuosius kovoti už savo teises, „Lietuvos katalikų bažnyčios kronika“ tapo ne tik antisovietinio pasipriešinimo, bet ir tautos dvasinio pabudimo simboliu.

Busdami mes sėmėmės stiprybės ir orumo iš štai tokių drąsos ir pasišventimo pavyzdžių. Kartą pabudę, galėjome toliau žengti plačiu laisvės keliu“, - pažymėjo šalies vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigis

Sigis portretas
TSRS karo mašinai poros minučių darbas būtų įvesti tvarką. Likimas lėmė tai, kad pakankamai taikiai viskas baigėsi. Bet atsirado tokie pranašai kurie užsikabino aukso medalius, tapo pranašai. Ateis laikas ir istorija viską sudėlios į savo vietas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių