G. Nausėda: medikai kovoje laikosi puikiai

Lietuvai ir toliau kovojant su koronaviruso pandemija, šalies vadovai pirmadienį sveikina medikus profesinės dienos proga.

Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su žmona Diana pagerbė medikus prie daktaro, Lietuvos Tarybos pirmininko Jono Basanavičiaus paminklo.

„Padedami gėles prie šio paminklo mes kartu įteikiame gėles šiandien visai Lietuvos sveikatos sistemos bendruomenei. Jūs, mielieji, šiandien esate valstybingumo kūrėjai taip pat, šiek tiek kitokiomis sąlygomis, bet jūs ginate valstybės teisę egzistuoti lygiai taip pat kaip prieš daug metų darė Jonas Basanavičius ir jo bendražygiai“, – žurnalistams šalia paminklo sakė prezidentas

„Jūs kaunatės pirmose pandemijos eilėse, neskaičiuojate savo laiko ir jėgų, rizikuojate savo sveikata, o kai kada ir gyvybe, negalite ištisas dienas matyti savo artimųjų, tai yra didžiulė duoklė, didžiulė auka, bet jūs kaip niekas kitas puikiai suprantate, kad tai yra bendrasis gėris“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, bendrasis gėris šiandien – visuomenės sveikata, kuriai iškilo pavojus, kokio nėra anksčiau buvę.

„Šiandien bendrasis gėris yra ne šiaip tuščia sąvoka, o bendrąjį gėrį mes galime išmatuoti labai paprastai – tai yra mūsų visuomenės sveikata, kuriai iškilo toks pavojus, kokio nėra buvę anksčiau ir tai supratę jūs iškart pasiraitojote rankoves ir kibote į kovą ir šioje kovoje puikiai laikotės“, – teigė G. Nausėda.

Jis taip pat pasidalino asmenine patirtimi, kai medikai prieš daugiau nei 40 metų išgelbėjo jo gyvybę po patirtos sunkios traumos važiuojant dviračiu.

Pirmadienio rytą medikus su profesine švente taip pat pasveikino ir premjeras Saulius Skvernelis, ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Ačiū už tai, kad savo pareigą vykdote su dideliu atsidavimu ir pasiaukojimu, už tai, kad dirbate neskaičiuodami valandų, netausodami savęs. Visi tai matome ir nepaprastai vertiname. Iš savo asmeninės patirties žinau, kad savo darbe nestokojate ne tik profesionalumo, bet ir nestandartinių, inovatyvių sprendimų, ryžto drąsiai eiti pirmyn kovojant dėl žmonių sveikatos ir gyvybių“, – feisbuke išplatintame vaizdo įraše sakė Vyriausybės vadovas.

 

 

„Šiandien tai ypač svarbu – kovojame su nematomu, bet labai pavojingu priešu, jūs esate tos kovos priešakinėse linijose, esu tikras, kad būtent gebėjimas taikyti nestandartinius sprendimus bei visuomenės susitelkimas lems galutinį rezultatą ir išmokys mus gyventi naujoje realybėje“, – teigė S. Skvernelis.

„Tai ne profesija, tai pašaukimas. Šiandien esate fronte ir neskaičiuojate jėgų, nei valandų. Su kiekvienu mūšiu jūs mūsų akyse tampate vis didesniais didvyriais ir herojais, nors žinome, kad po kaukėmis ir pirštinėmis visa tai išgyvena žmogus. Ačiū, brangieji medikai“ – pranešime sakė parlamento vadovas V. Pranckietis.

Lietuvoje medicinos darbuotojų diena minima nuo 2004 metų.

Balandžio 27-ąją 1918 metais buvo sudaryta Sveikatos komisija, kurios nariais tapo J. Basanavičius, inžinierius profesorius Steponas Kairys ir kunigas Justinas Staugaitis, vėliau į jos veiklą įsijungė iš Rusijos sugrįžęs daktaras Jurgis Alekna.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Lietuvoje gydytojai emigruoja.Demoralizuotiemsmedkams žudyti.leidžiama.Atsakomybės jokios.

LIETUVA

LIETUVA portretas
Ko norėt iš BANKINĖS ŠLIURĖS

Albano

Albano portretas
Man atrodo, kad prezidentas neranda savo vietos, blaškosi apie paminklus, neša gėles, kažkaip keistai atrodo. Gydytojams reikia dėkoti tiesiogiai, o ne kažkur aikštėje prie paminklo, kvailoka.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių