G. Nausėda: Lietuva tapo regiono dujų tiekimo centru ir yra pasirengusi plėsti geografiją

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį dalyvavo Trijų jūrų iniciatyvos (3SI) verslo forumo politikos lyderių diskusijoje „Trijų jūrų iniciatyva: atsinaujinusi būtinybė ir galimybė sujungti Europą".

Lietuvos vadovas akcentavo Europos energetinės nepriklausomybės nuo Rusijos svarbą ir paminėjo, kad Lietuva tapo pirmąja Europos šalimi, pilnai atsisakiusia rusiškos naftos, dujų ir elektros importo, o artimiausiu metu siekia atsijungti nuo Rusijos elektros tinklų ir sinchronizuotis su kontinentinės Europos tinklais.

Pasak prezidento, būtina spartinti Baltijos šalių sinchronizacijos projektą, gerinti regiono junglumą su ES, užpildyti infrastruktūros ir transporto spragas.

G. Nausėda atkreipė verslo forumo dalyvių dėmesį į tai, kad Lietuva tapo regioniniu dujų tiekimo centru, aprūpindama aplinkines valstybes iš JAV importuojamomis dujomis, taip pat yra pajėgi toliau plėsti tiekimo geografiją.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi dalintis patirtimi su kitomis 3SI šalimis energijos šaltinių diversifikavimo ir LNG įrengimo srityse.

„Lietuva sugebėjo greitai ir neskausmingai atsisakyti Rusijos energijos importo tik dėl laiku priimtų strateginių sprendimų. Mūsų valstybė nuosekliai investavo į šaltinių diversifikaciją ir dabar yra tokioje padėtyje, kad gali ne tik pilnai apsirūpinti reikiamais energijos ištekliais, bet ir dalintis su kaimynais", - sakė prezidentas.

Šalies vadovas teigė, kad ateinančiais metais Lietuva žengs dar vieną žingsnį energijos šaltinių diversifikavimo ir klimato neutralumo link - Baltijos jūroje bus pradėtas statyti jūrinio vėjo jėgainių parkas. Prezidentas kvietė vėjo jėgainių statytojus investuoti į projektus Lietuvoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Iš kokios amerikos ka čia du briedus rašynėja Amerika prašo rusijos duju nes jiems truksta o čia pasirodo lietuva visus gali aprūpinti dujomis tikrai pagal kvapa NAUSĖDA kokia kaina amerikonu dujos Tai didžiausias blefas koki gali sukurti Eu Plės pardavinės aprūpins tuom ko neturi

kauniete

kauniete portretas
Tai iš kur gausim dujas kokia čia paslaptis Kalba apie dujas bet iš kur jos nerašo

pirksim

pirksim portretas
ir pardavinėsim dujas pagal kvapą ............... centralizuotai
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių