G. Nausėda Lenkijos lietuviams: jūs esate mūsų valstybes vienijanti jėga

  • Teksto dydis:

Lenkijoje ketvirtadienį besilankantis prezidentas Gitanas Nausėda čia gyvenančius tautiečius vadina Vilnių ir Varšuvą jungiančia jėga.

Taip jis kalbėjo po susitikimo su Lenkijos lietuvių bendruomene, vietos valdžios atstovais Seinuose ir Punske.

„Lietuvai ir Lenkijai glaudžiai bendradarbiaujant tarpusavyje, Jūs, Lenkijos lietuviai, esate mūsų valstybes vienijanti jėga“, – ketvirtadienį išplatintame Prezidentūros pranešime sakė šalies vadovas.

G. Nausėda Seinų „Žiburio“ gimnazijoje su lietuviškų mokyklų Lenkijoje vadovais ir pedagogais aptarė lituanistinio ugdymo Seinų ir Punsko krašte aktualijas. Prezidentas padėkojo mokytojams už lituanistinio švietimo stiprinimą ir plėtrą, lietuvių šeimų telkimą kultūrinei bendrystei, lietuviško kultūros paveldo puoselėjimą.

Prezidentas Punsko savivaldybėje vykusiame susitikime su vietos valdžios atstovais ir lietuvių bendruomene akcentavo glaudaus ryšio su Lietuva išlaikymo svarbą, palaikant politinius, ekonominius, mokslo, kultūrinius ryšius.

Jo teigimu, svarbu, kad Suvalkų krašte gyvenantys lietuviai turėtų galimybę savo vaikus ugdyti lietuviškuose darželiuose ir mokyklose ­– sklandžiam švietimo procesui užtikrinti reikalingas ir lietuviškos pradinės mokyklos Suvalkuose įsteigimas.

„Diasporos paramą jautėme Lietuvai siekiant nepriklausomybės ir žengiant euroatlantinės integracijos keliu, jaučiame ir dabar, dramatiškai pakitus saugumo situacijai mūsų regione. Lenkijos lietuvių drąsiai reiškiama pilietinė pozicija, parama Ukrainai ir jos žmonėms mūsų visų kovoje už laisvę ir demokratiją Europoje – nepaprastai svarbi“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas ketvirtadienį taip pat lankėsi Seinuose įsikūrusiuose Lietuvių namuose, vėliau susitiks su Punsko Kovo 11-osios bendrojo lavinimo licėjaus mokytojų bendruomene.

Prezidentas vakare taip pat atidarys Punske vyksiantį XVI Pasaulio lietuvių jaunimo kongresą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
nei jus ka vienijat, nei jus kazkokia jega...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių