G. Nausėda: Europos Sąjunga turi paskelbti sankcijas Minskui

  • Teksto dydis:

Baltarusijos klausimas turi būti svarstomas artimiausiame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime, o Europos Sąjunga turi neatsilikti nuo kitų valstybių ir paskelbti sankcijas Minskui, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

„Europos ir pasaulio valstybės viena po kitos skelbia sankcijas Baltarusijai, Europos Sąjunga turi parodyti tvirtą valią ir nedelsdama aktyvuoti sankcijas, į sąrašą įtraukiant ir Aliaksandro Lukašenkos asmenį“, – trečiadienį išplatintamet pranešime spaudai sakė šalies vadovas.

Spalio 1-2 dienomis vyksiančio Europos lyderių susitikimo darbotvarkę G. Nausėda trečiadienį telefonu aptarė su EVT pirmininku Charlesiu Micheliu (Šarliu Mišeliu).

Anot Prezidentūros, šalies vadovas paragino Ch. Michelį įtraukti situacijos Baltarusijoje aptarimą į artimiausią lyderių susitikimą ir pabaigoje paskelbti baigiamąsias išvadas.

Europos Sąjunga turi parodyti tvirtą valią ir nedelsdama aktyvuoti sankcijas, į sąrašą įtraukiant ir Aliaksandro Lukašenkos asmenį.

„Šalies vadovo manymu, Baltarusijos klausimas turi būti Europos Vadovų darbotvarkėje kaip ir kiti svarbūs užsienio politikos klausimai – Aleksejaus Navalno byla“, – rašoma pranešime.

Prezidento teigimu, Baltarusijoje nesiliauja taikių žmonių suėmimai ir smurtas, todėl svarbu įvesti bendras ES sankcijas.

Be kita ko, G. Nausėda EVT pirmininkui priminė ir Astravo atominės elektrinės paleidimo klausimą, kurį, anot šalies vadovo, Europos lyderiams būtina aptarti iki lapkričio 7 dienos, kai Baltarusijos režimas planuoja elektrinę paleisti.

Pokalbyje su Ch. Micheliu, pasak Prezidentūros, aptarti ir ES santykiai su Kinija, konfliktas Viduržemio jūroje bei A. Navalno byla.

Viršūnių susitikimas turėjo vykti praeitą savaitę, bet Ch. Michelis jį nukėlė, kai turėjo izoliuotis, jo apsaugos darbuotojui nustačius koronavirusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAISVĖ - o ką dar sugeba proto galiūnai ???

LAISVĖ - o ką dar sugeba proto galiūnai ??? portretas
LIETUVAI REIKIA PREZIDENTO KURIS ATSTOVAUJA LT INTERESUS. AMERICOS - OŽIO INTERESAI INTERESAI , TAI NE LIETUVOS INTERESAI

LAISVĖ - o ką dar sugeba proto galiūnai ???

LAISVĖ - o ką dar sugeba proto galiūnai ??? portretas
UŽ MILIJARDINIUS NUOSTOLIUS LIETUVAI , PRIVALO ATSAKYTI SAVO TURTŲ IR SAVO LAISVĘ, VISI TIE KAS LINDO Į BALTARUSIJOS VIDINE POLITIKA, NAUSIEDA ĮRGI........... OŽIO IDEOLOGIJA , ATSTOVAVIMAS USA INTERESAMS , IR NEPAGARBUS ELGESYS SU KAIMINAIS , LIETUVAI JAU KAINAVO 300 000 000 000 €€€.... kas sumokes???

Sakoma:

Sakoma: portretas
Durnių ir bažnyčioj muša.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių