G. Nausėda: J. Narkevičiaus klausimas parodys valdančiųjų politinį padorumą

Spręsdami dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus valdantieji pademonstruos savo politinį padorumą, teigia prezidentas.

„Viskas (apie J. Narkevičių – BNS) jau yra pasakyta, visa reikalinga informacija yra perduota. Žmonės tiesiog privalo apsispręsti, ar jie yra moralės ir politinio korektiškumo, padorumo teritorijoje, ar jie tiesiog lipdo kažkokius lipdinius“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė Gitanas Nausėda.

Jis dalyvavo Laisvės gynėjų dienos minėjime parlamente.

Prezidentas teigė tokią dieną net nenorintis kalbėti apie nereikšmingus dalykus.

Žmonės tiesiog privalo apsispręsti, ar jie yra moralės ir politinio korektiškumo, padorumo teritorijoje, ar jie tiesiog lipdo kažkokius lipdinius.

„Tiesą sakant, šiandien tokią reikšmingą mums dieną net nenorėčiau kalbėti apie tokias nereikšmingas mums detales. Visa tai praeina, visa tai yra, pavadinkime, tai purslais, putomis“, – G. Nausėda apibūdino situaciją dėl J. Narkevičiaus.

Tuo metu valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pirmadienį BNS pakartojo nematąs priežasčių atleisti susisiekimo ministrą.

Anot jo, visi ministrui mesti priekaištai ir kaltinimui nepasitvirtino.

Lapkričio pabaigoje G. Nausėda pareiškė nepasitikėjimą ministru ir paragino jį trauktis iš pareigų, tačiau jis dirba iki šiol.

S. Skvernelis: bet kokiu atveju tai nebus geras sprendimas

Koks bebūtų valdančiųjų sprendimas dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus likimo poste, tai nebus geras sprendimas, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Koks bebūtų sprendimas, jis nebus geras sprendimas, bet kokiu atveju. Koks jis bus, palaukim rytojaus“, – pirmadienį žurnalistams Seime pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad koalicinė taryba antradienį spręs ne personalinį vieno ministro klausimą, o visos koalicijos ateitį.

„Klausimas formuluojamas gerokai plačiau, tai ir ministro veikla, norisi, kad jis atsiskaitytų darbus, kuriuos atliko, tos pretenzijos, kurios išsakytos, kiek jos pagrįstos, galiausiai spręsis klausimas politinės darbotvarkės – daugumos ir bendradarbiavimo. Tai gerokai platesnis sprendimas, jei tai būtų tik personalijų klausimas, būtų lengvas sprendimas priimtas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Antradienį valdančioji koalicijos taryba turėtų priimti galutinį sprendimą dėl prezidento Gitano Nausėdos pareikšto nepasitikėjimo J. Narkevičiumi. Lapkričio pabaigoje G. Nausėda paragino J. Narkevičių trauktis iš pareigų, tačiau jis dirba iki šiol.

Klausiamas, kaip galima spręsti konfliktinę situaciją tarp Prezidentūros ir Vyriausybės, premjeras teigė, jog konflikto nėra.

„Manau, kad jokio konflikto  nėra su prezidentu, konfliktą bando išpūsti. Buvo, kad ministrai traukėsi, buvo, kad buvo patraukti, buvo, kad liko dirbti. Jei iš to bandoma daryti konfliktą tarp Vyriausybės ir daugumos bei prezidento, to nebuvo ir nebus. Yra trys valdžios, Seimas, Vyriausybė ir prezidentas, kurie turi derinti pozicijas ir surasti kompromisą“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Vasarą J. Narkevičių į susisiekimo ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

J. Narkevičius per savo darbo pusmetį sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių, komandiruotės užsienyje, partijos narių įdarbinimo, lėšų skirstymo asfaltuoti keliams.

Papildomų pinigų keliams sulaukė J. Narkevičiaus rinkimų apygarda bei gatvė, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis.

J. Narkevičius teigia, kad daugelis jam metamų priekaištų yra nepagrįsti, o puolimą organizuoja politiniai oponentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
Seime sėdi ir orą gadina žymiai daugiau prisidirbusių personų, bet tyla... o va Narkevičių už nieką skalbia, bet nieko, tauta jau pradeda atsipeikėti nuo konservų atnešto " laimės žiburio ..." manau atsiriks kas ir prie ko ......

???

??? portretas
O GRIGEO nešvarių babkių Narkevičius ir kiti valdančiųjų daugumos atstovų tai NEĖMĖ, o konservai tai virš aštuonių gabalų, ir šimonkė, ir šimašius ir gitanas ...nu va ...

natalija

natalija portretas
PREZIDENTE MES TURIM IŠRINKE SAŽININGA DORA SEIMA TAIP KAD NESKLEISKIT TOKIU KALBU NEKIRŠINKIT TAUTA IR NEŽEMINKIT SEIMAIR NESTATYKIT SALIGU KAIP KONSERVAI KAS NE SU MUMIS TAS PRIEŠ MUS TURES POKALBI STT
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių