G. Nausėda išvyksta į Briuselį, su Europos ir Azijos lyderiais aptars saugumo klausimus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį išvyksta į Briuselį, kur su Europos Sąjungos (ES) ir Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) vadovais aptars saugumo klausimus.

Prezidentūros teigimu ES bei ASEAN lyderių susitikime bus kalbama tiek apie regioninio, tiek apie globalaus saugumo iššūkius, žaliąją darbotvarkę ir maisto saugą.

Bendrija tikisi, kad šis susitikimas pradės sustiprinti ekonominius ryšius su Pietryčiu Azija, taip mažinant priklausomybę nuo Kinijos.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad Kinija veikiau yra strateginis ES priešininkas nei partneris, o Bendrijos narių požiūris į šią Azijos šalį po truputį keičiasi.

Lietuvos ir Kinijos santykiai pernai smarkiai suprastėjo, Vilniui leidus atidaryti Taivanui atstovybę šalyje su šios salos pavadinimu. Reaguodama į tai Kinija apribojo diplomatinius ir ekonominius ryšius su Lietuva, tačiau pastaruoju metu prekybos rodikliai tarp šalių vėl auga.

Lietuvos institucijos pabrėžia, kad išaugęs eksportas į kitas Indijos–Ramiojo vandenyno šalis atsveria smukusią prekybą su Kinija.

Ketvirtadienį Europos lyderiai rinksis į Europos Vadovų Tarybos posėdį, kur daugiausia dėmesio bus skiriama sankcijoms Rusijai, paramai Ukrainai ir energetikos klausimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista, kad lietuvoje ir aplink apie kara kalbama

Keista, kad lietuvoje ir aplink apie kara kalbama  portretas
kaip pergale. Kai kitose uzsienio salyse ekspertai prognozuoja totalini zlugima neuzilgo. Kas teisus matysime. Nejaugi kazkurie meluoja? Hmm, visa tai primena 1936-1939 metus

Futbolu

Futbolu portretas
visai nesidomi .........vietoje Kataro į Briuseli

anonimui

anonimui portretas
Taip rašinėja vargdieniai-,,isuiiseges''.Blogas vertimas???nemokate juo naudotis?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių