G. Nausėda įspėja A. Lukašenką: nereikia daryti to, dėl ko vėliau tektų gailėtis

Prezidentas Gitanas Nausėda įvertino visuomenės pasitikėjimą praradusio faktinio Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos nurodymą Vidaus reikalų ministerijai užbaigti antivyriausybinius protestus Minske. Pasak G. Nausėdos, tai rodo įsijungusius A. Lukašenkos režimo išlikimo instinktus bei blaškymąsi. Kartu Lietuvos vadovas įspėja, Baltarusijos dabartinė valdžia neturėtų daryti nieko, dėl ko vėliau tektų gailėtis.

„Mes matome, kad veikia tam tikri savisaugos instinktai, ir režimas blaškosi, imasi įvairių priemonių, kurios yra, švelniai tariant, kontroversiškos. Todėl mes galime tik dar kartą pakartoti – vienintelis kelias į susitaikymą yra per taikų konfliktų sprendimo būdą. Neturi būti daroma nieko tokio savo visuomenės atžvilgiu, dėl ko reikėtų karčiai vėliau gailėtis“, – trečiadienį Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

Neturi būti daroma nieko tokio savo visuomenės atžvilgiu, dėl ko reikėtų karčiai vėliau gailėtis.

Kaip ELTA jau skelbė anksčiau, A. Lukašenka nurodė Vidaus reikalų ministerijai užbaigti antivyriausybinius protestus Minske.

Žvalgybai nurodyta toliau ieškoti demonstracijų organizatorių, trečiadienį pranešė naujienų agentūra BelTA. Be to, įsakyta sustiprinti pasienio apsaugą, kad būtų užkirstas kelias „kovotojų ir ginklų“ patekimui į šalį. A. Lukašenka taip pat pareiškė, kad streiką pradėję valstybės tarnautojai negali grįžti į savo darbo vietas.

Apie šiuos nurodymus paskelbta beveik tuo pat metu, kai prasidėjo specialus ES viršūnių susitikimas krizės Baltarusijoje klausimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fox

Fox portretas
Visa lietuva jau gailisi dar viena amerikonu subinlaizi issirinkusi !

Anonimas

Anonimas portretas
Vat , kad į ringą abu įleidus. Įdomu kas kam snukį išmargytų ? Be perspėjimų.....

Anonimas

Anonimas portretas
Jau ne vieną kartą Lukašenka Nausėda sakė,, nemokink mokyto gausi bybio raugyto,,, bet jis negirdi
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių