G. Nausėda: ekonomikos ir inovacijų ministro kėdę galėtų užimti Ž. Vaičiūnas

  • Teksto dydis:

Naujienų portalui delfi.lt duotame interviu prezidentas Gitanas Nausėda atskleidė, ką norėtų matyti vadovaujantį Ekonomikos ir inovacijų ministerijai. Šalies vadovas teigė, kad jau kuris laikas tuščią ministro kėdę galėtų užimti dabartinis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Prezidentas tvirtino, kad Ž. Vaičiūno kandidatūra yra priimtina tiek jam, tiek premjerui Sauliui Skverneliui, tačiau kartu ir sukurianti dar vieną problemą – poreikį ieškoti vadovo energetikos ministerijai.

„Aš kalbu apie poną Vaičiūną. Aš norėčiau, kad ponas Vaičiūnas būtų ekonomikos ir inovacijų ministru likus keliems mėnesiams iki kadencijos pabaigos“, – sakė prezidentas, pridurdamas, kad tai, ar šis sumanymas bus realizuotas, priklausys ir nuo energetikos ministro, šiuo metu laikinai einančio ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, apsisprendimo.

„Šiuo metu turbūt daug kas priklauso nuo pono Vaičiūno apsisprendimo. Aš jį labai drąsinčiau šias pareigas užimti, niekas dar oficialiai neteikia pasiūlymo, kol nėra sutikimo“, – teigė prezidentas.

Tiek G. Nausėda, tiek premjeras S. Skvenelis pastaruoju metu ne kartą užsiminė, kad yra svarstomos kelios kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministro postą.

ELTA primena, kad koronaviruso sukeltiems ekonominiams padariniams svarbi Ekonomikos ir inovacijų ministerija apie septynis mėnesius neturi nuolatinio vadovo. Prezidentui G. Nausėdai atmetus premjero teiktą Luko Savicko kandidatūrą valdantieji tikino, kad geresnių pasiūlymų už pirmiau teiktąjį neturi, todėl naujų kandidatų prezidentui jie nebesiūlys.

Vis dėlto prasidėjus COVID–19 pandemijai bei sulaukus nemažai kritikos iš verslo atstovų, premjeras dar balandžio mėnesį užsiminė, kad diskusijos dėl naujo ministro paskyrimo su G. Nausėda vėl pradėtos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių