G. Nausėda: dėl pandemijos situacija pajamų nelygybės požiūriu pablogėjo

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad koronaviruso pandemija pablogino situaciją pajamų nelygybės požiūriu.

G. Nausėda Potugalijoje dalyvauja neformalioje Europos Vadovų Taryboje ir viršūnių susitikime socialiniais klausimais.

„Pandemija gerokai komplikavo vaizdą tiek švietimo, sveikatos apsaugos sistemoje, bet ir pajamų nelygybės požiūriu situacija, deja, pablogėjo. Tai yra objektyvus veiksnys. Aš manau, kad su juo būtina kovoti ekonominės ir socialinės politikos priemonėmis. ES labai puikiai suvokia realią situaciją, atsakomybę ir suteikia šitą atsakomybę tiek centrinėms institucijoms, tiek nacionalinėms Vyriausybėms. Mūsų pozicija ta, kad turime ir nacionaliniu lygiu naudoti labai aktyvias priemones tam, kad koreguotume ir pagerintume socialinę mūsų žmonių situaciją, kuri šiuo metu tikrai nėra geriausia“, – sako G. Nausėda.

Pasak G. Nausėdos, pirmiausia reikia nukreipti savo pastangas į tas sritis, kurios labiausiai reikalauja dėmesio – pirmiausia vienodo starto, vienodų galimybių užtikrinimas, ypač tiems žmonėms, kurie turi negalių, taip pat vaikams, vyresniems žmonėms.

„Taip pat svarbu užtikrinti pastangas garantuoti minimalų pajamų standartą išvengti skurdo didėjimo. Deja, tai taip pat šiuo metu yra problema. Man svarbu, kad būtų socialinis dialogas, kad jis būtų ne deklaratyvus, formalus, o įtrauktų interesų grupes, darbdavius, darbuotojų organizacijas į sprendimų priėmimų procesą“, – sakė šalies vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

čempionas ,

čempionas , portretas
ka pasesi ta juk gausi pagal meška ir ūkininka kam šakneles o kam viršunėles ,va kokiu būdų ūkininkas apgavo meška, o šio metu pandemijos nelygybes požiuriu pablogėjo ar ne tas pats pagal multika mužikai vis viena geriau valdė ir pinigeliu gaudavome net neišdurino o juk ir po 200šimtus euru suteikė, ir dar žadėjo ,bet juk jus pats tamsta emet ir nuskausinai runkelius juk prisidėjai oi dar kaip prisidėįjai prisidirbai ir pensijos krito ir kainos iškylo iki debesu po 60procentu kur matyta tokio būdų per pandemija taip šeiminikauti, o kieno galia dukterines siaučia ant to lietuvos svieto, ar jus nematote ir negirdite kur tamsta žiūrit, kodėl leidžiate tokio lygio liaudi mulkinti, ar taip čia pradžia fokusus kurti, o kur bus pabaiga kodėl tylim, juk kiek ten aplinkui jumis grumesi visokio lygio tarnautoju, ir sąskaitininku, ar nemato ir negirdi, kur tiesa ir kas nugales , žmones nenori blogio bet juk priversti yra netilėti, iš jūsų reikalauti, tvarkos . o ne fokusu, gudrybiu,

valstybynykas

valstybynykas portretas
na, bet valstybė turi sutramdyti medikų, testuojančių piliečius, apetitus... o dabar kažkokia mišrainė... nori gydytis privačiai,- mokėk... o būtinasias medicinines paslaugas (tame tarpe ir visą testavimą) turi tiekti valstybė... dabar Turkijoje niekas nereikalauja testų iš atvykstančių,- jei turi temperatūros,- turi izoliuotis... o tie PGR testai Lietuvoje važiuojant į Turkiją visiškai nereikalingi... o pelnosi privatininkai...

Cha

Cha portretas
Tikrai dėl pandemijos? O ne dėl valdžiažmogių išsidirbinėjimo?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių