G. Nausėda apie Z. Jedinskio poziciją dėl Baltarusijos: lieka apgailestauti

Prezidentas Gitanas Nausėda apgailestauja dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovo Seime Zbignevo Jedinskio pozicijos Baltarusijos klausimu ir pabrėžia, kad ji nesuderinama su demokratinėmis vertybėmis.

Pasak valstybės vadovo, Z. Jedinskio pasisakymai „neatstovauja niekam, nebent pačiam ponui Jedinskiui“.

G. Nausėda taip pat atkreipė dėmesį, kad parlamentaro išsakytos kategoriškos pozicijos išsigynė ir pati LLRA-KŠS.

„Nors galima sutikti, kad tos partijos pozicija skiriasi nuo visų kitų Lietuvos politinių partijų pozicijos Baltarusijos klausimu. Gaila, kad mūsų šalyje atsiranda žmonių, kurie akivaizdžius žmogaus teisių pažeidimus ir tiesioginį savo gyventojų persekiojimą, mušimą, žudymą vadina Konstitucijos gynimu. Dėl to tenka tiktai apgailestauti“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Gaila, kad mūsų šalyje atsiranda žmonių, kurie akivaizdžius žmogaus teisių pažeidimus ir tiesioginį savo gyventojų persekiojimą, mušimą, žudymą vadina Konstitucijos gynimu.

Jis džiaugėsi Seimo priimta „principinga rezoliucija“, kalbančia ir apie sankcijų Minsko režimui būtinybę.

Anot G. Nausėdos, Seimas pasirodė „principinga institucija“, kuriai svarbu ne tik įvykiai Lietuvoje, bet ir „tai kas vyksta už mūsų sienų ribų, ypač, kai tai susiję su, kaip minėjau, universaliais dalykais – žmogaus teisėmis ir demokratijos vertybėmis“.

LLRA-KŠS sąrašo lyderis Seimo rinkimuose Z. Jedinskis socialiniame tinkle paskelbė komentarą, kad protestus Baltarusijoje jėga malšinanti valdžia gina Konstituciją ir vėliau teigė, jog žmonės turi paklusti teisėtos valdžios reikalavimams.

Partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis anksčiau svarstė, kad A. Lukašenką dar palaiko dauguma ir kritikavo užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių už jo kategoriškumą, esą užkertantį kelią dialogui.

Praėjusią savaitę po koalicinės tarybos posėdžio „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtino, jog LLRA  „vienareikšmiai palaiko bendrą Lietuvos poziciją dėl Baltarusijos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
jei prezidentas taip supranta demokratija tai kokia demokratija jis eksportuoja i baltarusija ko ji skiriasi nuo tos viena nuomone viena tiesa

kai nugriuvo konservatorių STOGAS Grybauskaitė,

kai nugriuvo konservatorių STOGAS Grybauskaitė, portretas
t i k ė j a u s i , kad NAUSĖDA užsienio politikoje bus s a v y s t o v u s ir išgyvendins iš PREZIDENTŪROS - Grybauskaitės įgyvendintą /JAV/ PAPŪGOS užsienio politiką, ---Juk toks SVETIMOS valios vykdymas ne tik ž e m i n a TAUTĄ, bet ir prarandame kaimynus.---Manau s e k t i n a LATVIJOS ir ESTIJOS s a n t ū r i laikysena-- UŽSIENIO politikoje .

ŽODIS

ŽODIS portretas
DEMOKRATINEJE ,VALSTYBEJE KAD IR KAŽKAS IŠ IŠRINKTŲJŲ PASAKO GAL KITAIP , TAI NEREIŠKIA KAD JIS BLOGAS AR REIKIA IŠ TO DARYTI KAŽKOKI EŽIOTAŽĄ , Amerikoje politiukai daug ko prisako bet ten giliai nereguojama , tai politika politikai juos rinko dauguma . Ar čia norima kad visi iki vieno vienodai manytų , Neveltui 17 partijų į seimą nori patekti , o kokios jų programos,nuostatos ,
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių