G. Nausėda: apie rusiškų degalų tranzitą visi viską žinojo

Apie tai, kad per Lietuvą iki kovo pabaigos vyko rusiškų degalų tranzitas buvo žinoma, todėl keista, kad klausimai dėl to pradedami kelti dabar, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Žinau, kad kai kurie Seimo nariai dabar ėmė kelti klausimus, nors patys turėjo būti apie viską informuoti – nežinau, kodėl jie keletą mėnesių tylėjo ir dabar, štai, nori atrodyti kaip pirmokėliai, gudresni už kitus“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė prezidentas.

„Visi viską žinojo ir eina kalba ne apie kažkokį karinių priemonių tranzitą, o apie degalų tranzitą“, – pridūrė jis.

Seimo Ateities komiteto vadovas, liberalas Raimundas Lopata anksčiau pareiškė, jog Lietuva karinį tranzitą į Kaliningradą uždraudė tik kovo pabaigoje.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas savo ruožtu patvirtino, kad iki kovo 28-osios per Lietuvą vyko rusiško kuro pervežimai, tačiau jis vengė vadinti tai kariniu tranzitu.

Eina kalba ne apie kažkokį karinių priemonių tranzitą, o apie degalų tranzitą.

Anot jo, karinis tranzitas „nuo 2014 metų vežant karinės paskirties priemones, įrangą nevyko“, tačiau pagal 1993 metų susitarimą buvo leidžiama pervežti kurą per Lietuvos teritoriją.

Ministro teigimu, per šalį kasmet pravažiuodavo 400-500 cisternų, tačiau nebūtinai visos iš jų buvo pilnos.

Krašto apsaugos ministras patvirtino, kad kuro pervežimas išties buvo nutrauktas tik kovo 28 dieną, pasikonsultavus su „mūsų strateginiais sąjungininkais“.

A. Anušauskas pabrėžė, kad tai nebuvo slapti duomenys, juos kas du mėnesius gaudavo tiek Krašto apsaugos ministerija, tiek Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
O tu Nauseda irgi zinojai bet tylejai o dabar prabilo erelis

Aha

Aha portretas
girdejau kad Šiauliu bankas nepriima rusu apmokėjimo už tranzita. Laukia kol pradės mokėt Iskanderais:D:D

Klpd.

Klpd. portretas
Ot pridurkai:D) Kokio angelo jiems tas trandzitas vis cypia?Taigi reikia žiūrėt savo šalies naudos ir saugumo, o ne žaist kvailus politinius žaidimus. Pasižiūrėjus į bendrą politinį lauką peršasi gana apsurdiški (bet visai realūs, jeigu ką) varijantai iš serijos ,,Kas jeigu":D) Vienas jų : Kas jeigu rusai kaip vieną nuolaidų dėl Ukrainos okupavimo sąlygų amerikonams ir ES pastatys reikalavimą...atiduot tris pabaltijo skalikus?:D) Na kad ir su tam tikrais atitinkamais statusais.. Ir tada ruskiai ,,atriša " visus energetinius srautus ir visi gyvena kaip gyvenę iki karo? O mus prijungia prie Kaliningrado?:D) Smagu ar ne? Ir gana realu kadangi Lietuva kad ir kaip besidraskytų, kad ir kaip kartu su Ukraina žudytūsi, bet kai tik amerikonui bus nauda jis net nemirktelėjęs nuspirs tą Lietuvą koja. Ir nešnekėkit kad gali būt kitaip - mes jam nebuvom ir nesam reikšmingi. Jis tik žaidžia..meluoja..provokuoja..įsakinėja...kaip ir visi kiti pasaulio stiprieji..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių