G. Landsbergis V. Bako užuominas dėl grėsmių vadina neatsakingomis

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis neatsakingu laiko buvusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako elgesį.

Šis trečiadienį mįslingai prakalbo apie galimą neteisėtą informacijos rinkimą vienoje iš nacionalinį saugumą užtikrinančių institucijų ir raštu kreipėsi Seimo valdybą, prašydamas svarstyti klausimą dėl laikinosios tyrimų komisijos sudarymo.

G. Landsbergio teigimu, tai, apie ką kalba V. Bakas, yra labai sunku įvertinti, nes, akcentuoja jis, pateiktos konkrečios informacijos ir faktų yra labai mažai. Politikas abejoja, ar V. Bako pareikšti būgštavimai dėl esą vykusio neteisėto kišimosi į rinkimų procesus ir neteisėto informacijos rinkimo bei jos naudojimo, nepateikiant konkrečių, tą įrodančių faktų, yra atsakingas elgesys.

„Praktiškai neįmanoma vertinti, kai tu nežinai, apie ką kalbama. Nežinau, ar taip daryti yra iki galo atsakinga – arba reikia atskleisti, jei yra kažkas, supažindinti visuomenę, ir tada mes žinotume, ką daryti. O dūmų uždangoje palikti viską... Tai atrodo nerimtai“, – „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.

Arba reikia atskleisti, jei yra kažkas, supažindinti visuomenę, ir tada mes žinotume, ką daryti. O dūmų uždangoje palikti viską... Tai atrodo nerimtai.

ELTA primena, kad mišriai Seimo narių grupei priklausančiam buvusiam NSGK pirmininkui V. Bakui trečiadienį paskelbus apie galimą neteisėtą informacijos rinkimą vienoje iš nacionalinį saugumą užtikrinančių institucijų, dabartinis komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas šaukia neeilinį posėdį. Jame bus išklausyti Generalinės prokuratūros bei Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovai.

V. Bakas trečiadienį kreipėsi į Seimo valdybą dėl galimai vykusio neteisėto kišimosi į rinkimų procesus, neteisėto informacijos rinkimo ir jos naudojimo.

Buvęs NSGK pirmininkas valdybą informavo, kad vienoje iš nacionalinių saugumą užtikrinančių vykdomųjų institucijų buvo renkama informacija apie žmones be įstatyme numatytų pagrindų bei daromas „galimai neteisėtas poveikis šalies vidaus politiniams procesams“.

Visgi rašte neatskleidžiama, kuri nacionalinį saugumą užtikrinanti institucija turima omenyje.

V. Bakas tvirtina, kad dėl galimai padarytos nusikalstamos veiklos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), tačiau šių metų sausio 29 dieną jis iš minėtų institucijų gavo atsakymą, kad ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kalakutas bent prieš papuldamas į puodą galvoti pradėjo, o Broileriukas ir dabar dar nežino kad jau seniai tėra tik virtos mėsos gabalas (aišku, jei broilerieną mėsa vadint).

NA NA

NA NA portretas
anūkėlis gąsdina BAKĄ ,---------apie grėsmes gali pranešti ,tik landsberginių gauja ,nes tai jie valdo nusikaltėlių karteles ,ir dalinasi informacija su Grybauskaitės ir dėdulės landsbergio draugais iš Rusijos ,,,,sėkmės ,Bakui , sulaukti iš landsberginių šantažo bangos ,,,

va va ...Baka jau parduoda net tie

va  va  ...Baka  jau parduoda  net tie  portretas
kuriu uzsakyma jis vygde.....,,Bakai su kom sutapsi tuo ir pats tapsi ,, taip sako lietuviska patarle....,,neik su velniais obuoliaut,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių