G. Landsbergis: tikiu, kad Lietuva ir Australija pradeda naują bendradarbiavimo etapą

  • Teksto dydis:

Paskutinę vizito Australijoje dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Kanberoje susitikęs su Australijos gynybos ministru Peteru Duttonu, aptarė situaciją Ukrainoje, santykius su Kinija, taip pat galimybes užmegzti Lietuvos ir Australijos bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje.

„Rusijos agresija prieš Ukrainą, Kinijos priešiški veiksmai Indijos ir Ramiojo vandenynų regione nebėra regioninės problemos. Tai iššūkiai, keliantys grėsmę viso pasaulio saugumui ir taisyklėmis grįstai tarptautinei tvarkai. Manome, kad bendramintės valstybės turi kalbėtis ir ieškoti būdų, kaip juos atremti kartu“, − pabrėžė ministras G. Landsbergis, pasiūlydamas inicijuoti dialogą tarp šalių krašto apsaugos ministerijų.

Susitikimuose su Australijos senatoriais, parlamentinių užsienio reikalų, gynybos ir prekybos bei žvalgybos ir saugumo komitetų pirmininkais Davidu Fawcettu, Ericu Abetzu, Kimberley Kitching, Jamesu Patersinu, Lietuvos užsienio ministras padėkojo už itin šiltą priėmimą Australijoje bei geranoriškai tiesiamą ranką partnerystei su Lietuva įvairiose srityse, įskaitant ketinimus įkurti draugystės su Baltijos šalimis grupę Australijos parlamente, siekiant plėtoti ryšius ir tarp šalių įstatymų leidžiamosios valdžios atstovų.

Kanberoje, ministras G. Landsbergis taip pat skaitė pranešimą „Išpuoliai prieš taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką: Ukrainos ir Taivano atvejai” Australijos Nacionaliniame spaudos klube ir atsakė į gausios auditorijos klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Toks toki pažino ir į svečius pavadino

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia ryšių ieškoti ir Antarktidoje ...

Ddft

Ddft portretas
Ryžas gan...donas pyd..erinis, banditas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių