G. Landsbergis susitiko su Šventojo Sosto užsienio reikalų ministru

  • Teksto dydis:

Su oficialiu vizitu Italijoje esantis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Vatikane susitiko su Šventojo Sosto Valstybės sekretoriato sekretoriumi ryšiams su šalimis arkivyskupu Paulu Richardu Gallagheriu (Šventojo Sosto užsienio reikalų ministru). Pokalbio metu buvo išreikštas abipusis pasitenkinimas intensyviais ir vaisingais Lietuvos ir Šventojo Sosto santykiais.

Apaštališkuosiuose rūmuose vykusiame susitikime buvo pasikeista nuomonėmis apie įvairius Lietuvai ir Šventajam Sostui nerimą keliančius geopolitinius procesus, ypač artimoje Lietuvos kaimynystėje, sutarta, kad šalis sieja panašus požiūris į fundamentalias žmogaus teises, žmogaus garbę ir orumą ir vienija bendras siekis aktyviai veikti religijų laisvės srityje.

Pokalbio metu didelis dėmesys buvo skirtas situacijai Baltarusijoje ir Ukrainoje aptarti. Ministras G. Landsbergis išsakė Lietuvos poziciją dėl agresyvių Rusijos veiksmų regione bei santykių su Rusija.

Lietuvos ir Šventojo Sosto diplomatijos vadovai išreiškė vienodą požiūrį į vakcinų nuo COVID-19 lygų prieinamumą visiems žmonėms, vengiant vakcinų varžybų dėl finansine galia grįstos nelygiavertės konkurencijos.

G. Landsbergis padėkojo Šventojo Sosto sekretoriui už Šventojo Sosto vykdytą Lietuvos okupacijos nepripažinimo politiką, kuri buvo išreikšta parama Lietuvos Katalikų bažnyčios veiklai okupacijos sąlygomis ir visus okupacijos metus prie Šventojo Sosto veikusia Lietuvos ambasada, bei už Lietuvos Katalikų bažnyčios indėlį nepriklausomybės kovose ir laisvės atgavimo byloje.

Ministrai sutarė tęsti abipusiu pasitikėjimu grindžiamą šalių dialogą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠIAIP, JOKIA BAŽNYČIA NETURĖTŲ KIŠTIS Į POLITIKĄ

ŠIAIP, JOKIA BAŽNYČIA NETURĖTŲ KIŠTIS Į POLITIKĄ portretas
Juo labiau į niekšišką landsberginės šutvės, kurie tiesiog daro viską, kad išprovokuotų trečią pasaulinį karą Europoje JAV ir Ukrainos nacionalistų pagalba.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Vatikanas nežino, kad baudžiauninkai išsirinko akupantu atžalas....

Anonimas

Anonimas portretas
Ir apie belyčius pakalbėjo ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių