G. Landsbergis su ES užsienio reikalų ministrais aptars reakciją į įvykius Baltarusijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį išvyksta į Lisaboną, kur su Europos Sąjungos kolegomis neformaliame susitikime aptars bendrijos atsaką į Minske priverstinai nutupdytą lėktuvą ir sulaikytą opozicijos aktyvistą Ramaną Pratasevičių.

Susitikimą rengia ES Tarybai pirmininkaujanti Portugalija. Jame taip pat daug dėmesio bus skiriama įšaldytiems konfliktams Rytų partnerystės regione, ministrai tarsis dėl didesnio ES vaidmens, siekiant ilgalaikių ir tvarių sprendimų.

„Pastarosiomis dienomis visų dėmesys sutelktas į Baltarusiją, tačiau negalime nematyti destruktyvaus Rusijos vaidmens Rytų kaimynystėje, visuose regiono įšaldytuose konfliktuose. Nors Rusija pristato save kaip mediatorę, iš tiesų ji yra šių konfliktų dalis ir iniciatorė, siekianti bet kuria kaina išlaikyti savo įtaką regione. Todėl kaip atsvarą būtina sustiprinti ES vaidmenį Rytų kaimynystės šalyse“, – sakė G. Landsbergis.

Sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

Aviakompanija „Ryanair“ pranešė, kad lėktuvas su daugiau kaip šimtu keleivių nusileido Minsko oro uoste, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve. Ši informacija vėliau nepasitvirtino.

Be to, Baltarusija buvo pakėlusi naikintuvą MiG-29 ir karinį sraigtasparnį Mi-24.

Šiuo lėktuvu skrido R. Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas, taip pat sulaikyta jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Be kita ko, ministrų susitikime taip pat bus kalbama apie ES bei Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategiją, ES ir Afrikos santykius.

Bendrijos užsienio reikalų ministrai susitiks su Jordanijos kolega Aymanu Safadi (Aimanu Safadžiu) ir aptars situaciją Artimuosiuose Rytuose bei taikos ir stabilumo regione užtikrinimo galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
P.Landsbergi nekišk nosies kol nesukėlei karo , o jau matosi , per tavo elgesį ir nusodino liektuvą

Amsiukams

Amsiukams portretas
Vatiniai, nusiraminkit ir baikit trydalioti. Batkos dieneles suskaiciuotos, o jo seimininkas irgi ilgai nepratemps. Tai baikit cia amseti, geriau eikite "bojarysniko" isgerkite, uzsikande svoguno galva.

Koziol \\\\\.../////

Koziol   \\\\\...///// portretas
Užusienių reikmenų ministeri,nepaleisk progos patylėti.Kaip tau miegasi, kai tave dešimtys milijonų dorų žmonių juodai prakeikė.---Bet už dabar organizuojamą , globojamą,finansuojamą terorizmą neišvengiamai atsakysi prieš tarptautinį TEISMĄ.---Šiuo atvėju tavo senelis bus bejėgis,tave išsukti nuo atsakomybės.Šalom.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių