G. Landsbergis: A. Širinskienė diskredituoja teisininko vardą

Seimo opozicijai pasiūlius patraukti parlamentarę Agnę Širinskienę iš Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkės pareigų, konservatorių ir opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis tokį siūlymą aiškina tuo, kad A. Širinskienė, pasak jo, diskredituoja teisininko vardą.

G. Landsbergio teigimu, A. Širinskienė, viešai abejojanti Konstitucinio Teismo (KT) savarankiškumu ir pirmininko Dainiaus Žalimo įgaliojimų teisėtumu, siekia susidoroti su pačiu teismu.

„Atstatydinti „pagrindinį leitenantą“ sudėtinga būtų tikėtis dėl to, kad balsų pusiausvyra yra nepalanki tokiam sprendimui, bet moralinis įvertinimas čia, manau, yra labai svarbus. Yra jo dvi dalys: pirmoji yra susijusi su KT išvada, kuri įvertino kaip antikonstitucinį ponios Širinskienės komisijos sukūrimą ir jos išvadas kaip antikonstitucines, tai reiškia ir negaliojančias. Mes žinome labai aiškią romėnišką aksiomą, kad „iš neteisės teisė negimsta“, ir mano supratimu, TTK vadovė diskredituoja teisininko vardą apskritai turėdama ant savo galvos tokias išvadas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Tai yra ataka prieš KT ir tikiuosi, kad prezidentas tikrai nesudalyvaus šitame mūšyje ir nepasiduos tokiai provokacijai.

Pasak Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko, valdančiųjų kreipimasis į prezidentą, siekiant įvertinti, ar D. Žalimas teisėtai toliau vadovauja KT, yra tiesiog ataka prieš minėtą teismą ir „paskutinė „valstiečių“ kova prieš rinkimus“.

„Man atrodo, kad jai to įvertinimo pačiai nepakanka ir tai, ką mes matome šiandien – kreipimąsi į prezidentą dėl pono Žalimo, ar jis teisėtai vadovauja KT – yra dar grubesnis veiksmas. Aš jį pavadinčiau paskutiniąja „valstiečių“ kova prieš rinkimus – įveikti, sudoroti KT. (...) Tai yra ataka prieš KT ir tikiuosi, kad prezidentas tikrai nesudalyvaus šitame mūšyje ir nepasiduos tokiai provokacijai, nes tai jau grėstų valstybingumo pamatams“, – pabrėžė G. Landsbergis.

Paklausus, ar tikėtina, kad A. Širinskienė pati pasitrauktų iš vadovaujamų pareigų Teisės ir teisėtvarkos komitete, G. Lansdbergis atsakė neigiamai.

„Paskutinė ataka prieš KT parodo, kad ne tik nepasitrauks, o kad pedalą spaus iki galo. Jos taikiklis yra KT ir tie, kurie sakė, kad ji nori būti Konstituciniame Teisme, manau, klysta. Ji nori būti Konstitucinis Teismas ir tol, kol ji juo nėra, tol ta kova vyks. Tiesiog ji turi paimti į savo kumštį ir spausti KT, kad jis nebūtų savarankiškas priimti sprendimus ir tada kova jau būtų baigta – būtų paimta paskutinė institucija, kuri Lietuvoje garantuoja stiprią ir laisvą valstybę“, – pridūrė konservatorių lyderis.

ELTA primena, kad antradienį Seniūnų sueigos posėdyje konservatorius Jurgis Razma pasiūlė rekomenduoti valdantiesiems pakeisti TTK pirmininką. Pasak politiko, A. Širinskienė menkina Konstitucinio Teismo vardą, abejodama teismo nepriklausomumu ir yra „politiškai angažuotas asmuo“.

Valdantieji antradienį savo ruožtu pranešė, kad kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydami įvertinti, ar KT pirmininko D. Žalimo įgaliojimai galėjo būti pratęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Si

Si portretas
Kaimo boba jau senai diskredituoja sema,lietuva kaip ir visa valdznciuju kolchozniku partija

...

... portretas
Ach, Broileriuk: ". Landsbergio teigimu, A. Širinskienė, viešai abejojanti Konstitucinio Teismo (KT) savarankiškumu ir pirmininko Dainiaus Žalimo įgaliojimų teisėtumu, siekia susidoroti su pačiu teismu" - KT ne šventa karvė, BET - tau nepatiko kai kažkas suabejojo tavo asmeniniu kišeniniu KT, ar taip tavo 'pasipiktinimą' reikia suprast?.. tavo kepurėlė užsidegė?..

deinis

deinis portretas
Vieno nesuprantu ,komisija lygtai norėjo išsiaiškinti kur dingsta milijardai pagal SĄMOKSLO TEORIJĄ o KT sako kad negali tirti ,išeitu kad galima grobti ,nieks negali tirti ar aš čia kažko nesuprantu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių