G. Landsbergis: prezidento pareiškimai apie būsimus premjerus yra per ankstyvi

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad prezidento pareiškimai apie būsimus premjerus yra gerokai per ankstyvi ir teigė, kad politikams reikia „kantriai sulaukti rinkimų“.

Taip jis kalbėjo Gitanui Nausėdai pareiškus, kad Vilija Blinkevičiūtė patenka „tarp rimčiausių kandidatų“ užimti premjero postą, jei jos vadovaujama Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) laimėtų rinkimus.

„Gal kiek ankstyvoki (pareiškimai – BNS), net mano nelabai ilga istorinė atmintis leidžia atsiminti, kad labai ankstyvi tokie paskelbimai turėdavo gana netikėtų pasekmių. Pamenu, kaip prieš 2016 metų rinkimus irgi buvo vienas žmogus, kuris jau buvo tituluojamas premjeru, liūdnos atminties, taip pavadinkime“, – Seime susirinkusiems žurnalistams antradienį sakė G. Landsbergis, turėdamas omenyje buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį.

„Aš visada ir sau pačiam esu išmokęs pamoką – rinkimai nėra įvykę, kol nesuskaičiuoti visi balsai. Manau, kad ir šiuo atveju geriausias visiems palinkėjimas kantriai sulaukti rinkimų“, – pridūrė jis.

2016 metais apklausos rodė, kad Liberalų sąjūdis gali laimėti Seimo rinkimus, o jo tuometis pirmininkas E. Masiulis buvo įvardijamas kaip vienas realiausių pretendentų į premjero postą. Tačiau prasidėjus „MG Baltic“ politinės korupcijos bylai, E. Masiulis atsisakė Seimo nario mandato, nedalyvavo Seimo rinkimuose, o šiuo metu yra nuteistas ir kali Kauno kalėjime.

„Man atrodo, teisingai Seimo pirmininkė atkreipė dėmesį, kad šiek tiek vyksta prekyba arkliais. Paprekiaujame parama į vieną pusę, tada grąžiname paramos į kitą pusę. Matyt, tai ir nacionalinės politikos išraiška“, – teigė G. Landsbergis.

Socialdemokratai prezidento rinkimuose remia G. Nausėdą.

Rinkėjų apklausų duomenimis, socialdemokratai – populiariausia partija šalyje, jie laikomi favoritais laimėti rudenį vyksiančius Seimo rinkimus, o  V. Blinkevičiūtė – viena palankiausiai šalyje vertinamų politikų.

Po jų rikiuojasi opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dink is eterio

dink is eterio portretas
shiknagalvi

lietuva su konservais

lietuva su konservais portretas
lietuva be ateities

Mankurtams

Mankurtams  portretas
Pavydas jūs užgrauš, dvėsiate ne tik morališkai bet ir fiziškai,kokiems reikia būti nevispročiams ,kad rašyti tokią neapykantą, ar protas visai paliko jus ,niekšų niekšai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių