G. Landsbergis: nemaža dalis sprendimų dėl pandemijos valdymo – vykdomosios valdžios rankose

Užsienio reikalų ministras ir paskutinius Seimo rinkimus laimėjusios konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis sutinka, kad viešojoje erdvėje gali pasirodyti, jog prezidentas Gitanas Nausėda peržengia Prezidentūrai numatytą veiklos prerogatyvų lauką. Visgi, pažymi politikas, reikėtų „jautriai“ įvertinti, kad nemaža dalis sprendimų, nepaisant visuomenėje galbūt esamų lūkesčių dėl prezidento dalyvavimo pandemijos valdyme, yra vykdomosios valdžios rankose.

„Galima kartais tikėtis, kad prezidentas, būdamas išrinktas kaip aukščiausias valstybės pareigūnas, vis dėlto turi instrumentus, kurie pereina ir į vykdomosios valdžios lauką. Bet taip, deja, nėra. Visa tai yra politinio sutarimo dalis. Tą reikia jautriai jausti ir suprasti, kad vykdymo instrumentai yra vykdomojoje valdžioje. Tiesiog (reikia – ELTA) valdžių pasidalijimo linijas matyti. Gali iš šalies pasirodyti, kad atsitinka įvairiai, tačiau aš didelių problemų nematau“, – LRT radijui antradienį teigė G. Landsbergis.

„Kartais gal ir susikuria ne iki galo tikri lūkesčiai. Turint galvoje ir dėl to paties skiepijimo ar kitų panašių dalykų“, – pažymėjo politikas.

Pastarąją savaitę viešojoje erdvėje paviešinus atvejus, kai buvo skiepijama be eilės, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys įpareigojo savivaldybių administracijų direktorius kontroliuoti visą skiepijimo procesą ir tirti įtariamus pažeidimus. Tačiau Prezidentūra, pabrėžusi, kad veiksmų, kurių ėmėsi ministerija, nepakanka, pasiūlė keletą papildomų žingsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
kaip nieko praktiškai neveikiant įveikti problemą?... paskelbti visuotiną karantiną...

Tauta jau pasirinko

Tauta jau pasirinko portretas
1) Nuotraukoje matyti, kad JEkscelencija UR ministrui rodo špygą. 2) Ar ne laikas pasinaudoti jau atkurtos nepriklausomos Lietuvos patirtimi ir tokiam ekstraordinariniam atvejui paskirti "ministrą be portfelio" (juo buvo savo metu A.Abišala), kuris turėtų specailius įgaliojimus (pavyzdžiui, vicepremjero "de facto") visiems pandemijos valdymo Lietuvoje klausimams spręsti. Premjerė turi ir taip pakankamai rūpesčių, o vicepremjero klausimas jau ne kartą prisimintas. Šįsyk tai būtų labai pagrįsta, juolab, kad ypatingų situacijų ateityje bus į valias.

Zf

Zf portretas
Visur reiskia nuomone, kuri yra nesvarbi, ir dar ne jo sritis... Gaila, kad mus taip valdo patirties neturinrys ministrai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių