G. Landsbergis: Kinija patikslino ambasadoriaus žodžius – klausimas uždarytas

Oficialiajam Pekinui patikslinus savo ambasadoriaus Prancūzijoje žodžius dėl buvusių Sovietų Sąjungos valstybių suvereniteto, klausimas yra baigtas, sako Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Manau, kad toliau tęsinio neturi būti. Kinija oficialiai patikslino ambasadoriaus žodžius, pasakė, kad tai yra jo (ambasadoriaus – BNS) asmeninė nuomonė. (...) Tiek, kiek vertinome, klausimas šiuo atveju yra uždarytas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Gabrielius Landsbergis.

„Įdomu, aišku, stebėti, kad tokioje, sakyčiau, patyrusioje diplomatinėje tarnyboje yra gana dideli nuomonių skirtumai. Mes šiek tiek kitaip įsivaizdavome laisvą žodį šitoje valstybėje, bet, matyt, visko būna“, – pridūrė jis.

Mes šiek tiek kitaip įsivaizdavome laisvą žodį šitoje valstybėje, bet, matyt, visko būna.

Penktadienį per prancūzų naujienų kanalą LCI Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye (Lu Šaje) pareiškė, kad buvusios Sovietų Sąjungos šalys „tarptautinėje teisėje net neturi faktinio statuso, nes nėra jokio tarptautinio susitarimo, kuris materializuotų jų suverenitetą“.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning pirmadienį sakė, kad šalis gerbia visų buvusių sovietinių šalių suverenios valstybės statusą.

Dėl ambasadoriaus pareiškimo Lietuva, Latvija ir Estija iškvietė jose reziduojančius ambasadorius pareikšti protesto.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos teigimu, „Kinijos ambasadoriaus komentaras yra Baltijos šalių bei kitų valstybių istorijos iškraipymas“.

„(...) trys Baltijos valstybės buvo neteisėtai okupuotos. Iš neteisės negali gimti teisė – tai yra tarptautinės teisės principas, pagal kurį neteisėtos sovietų okupacijos žlugimas reiškė Baltijos valstybingumo tąsą“, – teigiama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Na, apatiniai, tai kas jums nepatinka? Anukas ar kad problema isspresta?

Marius

Marius  portretas
Uzdarykit kas nors ta nevisproti anuka

Paf

Paf portretas
Paty lansbiergerį reikia uždaryti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių