G. Landsbergis: Europai rūpi saugumas ir stabilumas Pietų Kaukaze

Europai rūpi saugumas ir stabilumas Pietų Kaukaze, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, penktadienį su Europos Sąjungos šalių kolegomis susitikęs su Azerbaidžano vadovais šios šalies sostinėje.

Penktadienį Pietų Kaukazo vizitą Baku Lietuvos, Austrijos ir Rumunijos užsienio reikalų ministrai pradėjo Europos Sąjungos (ES) vyriausiojo įgaliotinio užsienio ir saugumo politikai, Europos Komisijos vicepirmininko Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) pavedimu.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, pokalbiuose su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu ir užsienio reikalų ministru Jeihunu Bairamovu ES ministrai daugiausiai dėmesio skirta situacijai regione pasibaigus antrajam Kalnų Karabacho karui, ES ir Azerbaidžano ryšių stiprinimo perspektyvoms. Taip pat aptartas pasirengimas šių metų pabaigoje planuojamam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

„Kartu su kolegomis ministrais perduodame žinią, kad Europai rūpi taika ir gerovė jos rytinėje kaimynystėje. Sveikiname svarbius neseniai Baku ir Jerevano padarytus pasitikėjimą kuriančius žingsnius, norime toliau reikšmingai prisidėti prie skaudžių konfliktų sprendimo ir darnios regiono valstybių raidos. Šiame kontekste taip pat svarbu pabaigti derybas dėl naujo ES-Azerbaidžano susitarimo“, – sakė G. Landsbergis.

Penktadienį vizitas Pietų Kaukaze bus tęsiamas susitikimais Armėnijos sostinėje Jerevane. Rytoj, birželio 26 dieną, ministrus Tbilisyje priims Sakartvelo vadovybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis  portretas
Broileri, žiūrėk kad po tavo rūpesčio tavo šiknoj neatsidurtų šašlykas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių