G. Landsbergis ES Užsienio reikalų taryboje aptars paramą Ukrainai, padėtį Izreaelyje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje, kurioje numatomos diskusijos apie Rusijos agresiją prieš Ukrainą, padėtį Izraelyje ir regione bei situaciją Sahelio regione, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Anot URM, Užsienio reikalų taryboje Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba informuos ES kolegas apie dabartinę padėtį šalyje ir prioritetus. Renginyje užsienio reikalų ministrai aptars ES saugumo įsipareigojimus Ukrainai, įskaitant tolesnę ES karinę paramą ir jos tvarų ilgalaikį tiekimą, rengiantis Europos Vadovų Tarybos susitikimui. Taip pat bus aptariamas tolesnis ES sankcijų prieš Rusiją stiprinimas.

„Ministrai diskutuos apie situaciją Artimųjų Rytų regione po „Hamas“ teroristinių atakų prieš Izraelį, koordinaciją su partneriais siekiant užskirti kelią tolesnei eskalacijai regione. Tarybos metu ministrai aptars situaciją Sahelio regione, poreikį išlaikyti ES įsitraukimą, būtinybę kovoti su ekstremizmu ir nelegalia migracija bei būdus stabdyti galimą terorizmo plitimą“, – nurodo URM.

Ministerija praneša, kad Užsienio reikalų tarybos susitikimo išvakarėse ES užsienio politikos vadovas Josepo Borrellio kvietimu taip pat rengiamas neformalus ES užsienio reikalų ministrų susitikimas su demokratinės Baltarusijos lydere Sviatlana Cichanouskaja, o prieš tarybą – bendras ministrų susitikimas su Armėnijos užsienio reikalų ministru Araratu Mirzoyanu. Po tarybos įvyks kasmetinis Rytų partnerystės šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Is savo kisenes paramuok galvazudzius !!!

bukit zmones

bukit zmones portretas
tik si kart pinigu i izraeli nesiuskit...

na

na portretas
na jau baisu ir baisiau b8t negali kalbos kalbom, bet taip alinti Lietuvos žmones kelti mokesčius, ne dėl ukrų bet dėl rusų (juk jie rusai) vakar rodė per TV kalbino žurnalistai..prie gražios eglutės visi kalba rusiškai..tiesiog susipyko rusas su rusų...kiek čia mūsų yra 2 mil jų 42 mil. tai ar mes pajėgsime juos išlaikyti...jų 20 kartų daugiau..man tai keista renkam mes juos ponus, apie mus jie negalvoja, vėliavos plevesuoja Ukrainos ...gal jau Lietuva nyksta užleido čia neaišku ką..tik atsidarei puslapį Ukraina daugiau nieko neišgirsi...tik parama ir parama...mane net prajuokino straipsnis..1,5 mil Zelenskiui nuotaikai pakelti, o mums nuotaikas kelia kiekvieną dieną viską brangindami..ir vis gąsdina baudomis už viską..kur negąsdins, jei tiek žmonių ukrų Lietuvėlėi reikia išlaikyti...kur jie deda tuos pinigus, kai visa ES juos išlaiko...išlaiko pilnai ir čia atvykusius...o jie čia išsidirbinėja kur tai matyta 19 kelių pažeidimų girta Kaune padarė..
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių