G. Landsbergis: Baltijos šalių regionas tapo priešakine atsparumo linija Rusijos veiksmams

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių regionas tapo priešakine atsparumo linija Rusijos hibridinėms ir kitoms atakoms, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Lietuva ir Baltijos jūros šalių regionas tapo geruoju atsparumo Rusijos hibridinėms ir kitoms atakoms pavyzdžiu, tačiau grėsmių laukas nuolat didėja ir tai skatina mus neprarasti budrumo. Ne tik Lietuva, bet ir visas regionas tapo priešakine atsparumo linija, saugančia energetikos ir kitą kritinę infrastruktūrą Baltijos jūros regione bei stiprinančia saugumą, demokratiją ir taisyklėmis grįstą tvarką“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime penktadienį cituojamas G. Landsbergis.

Taip jis kalbėjo susitikime Vismare, Vokietijoje, kur vyko Baltijos jūros valstybių tarybos sesija.

Ministrai aptarė energetinės nepriklausomybės, kritinės infrastruktūros Baltijos jūroje apsaugą, jaunimo įtraukimą į pilietines iniciatyvas ir kovą su dezinformacija.

Taip pat pasirašyta Vismaro deklaracija, kurioje griežtai pasmerkta Rusijos agresija prieš Ukrainą bei pritarta būtinybei užtikrinti Baltijos jūros saugumą.

„Matant, kiek pastangų ir resursų kainuoja saugiai iškelti sprogmenis, glūdinčius Baltijos jūros dugne nuo Antrojo pasaulinio karo, stiprėja ir bendras ryžtas neužsimerkti prieš tyčines Rusijos pastangas užminuoti Juodąją jūrą. Ši deklaracija – dar vienas bendras žingsnis, liudijantis Ukrainai ir pasauliui, kad mūsų regionas suvokia pragaištingas Rusijos imperinių ambicijų pasekmes“, – Vismaro deklaracijos pasirašymo metu pažymėjo ministras G. Landsbergis.

Baltijos Jūros valstybių tarybą sudaro Baltijos, Šiaurės šalių, Vokietijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai bei Europos išorinių veiksmų tarnybos atstovas.

Šiuo metu jai pirmininkauja Vokietija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai taip

Tikrai taip portretas
Dabar mes “ ant pirmos ugnies”

KO BEPROČIAI SIEKĖTE...

KO BEPROČIAI SIEKĖTE... portretas
Tą ir gavote. Tik jūsų bepročių dėka Baltijos šalys, gavusios nepriklausomybę, sugebėjote sudaryti tokią situaciją, galutiniam tų šalių ištrinimo iš pasaulio žemėlapio.

Ale gudrs vaikezas

Ale gudrs vaikezas portretas
Daba Amurakenai apipils Lietuva mulejardais,instalios brandoleunas raketkas,atsius koky 10 diviziju.Ot uzgyvensma.VARLIOOOOOOOOOOOOOOOOO-SLOVE GABRIELIUI.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių