G. Landsbergis apie D. Trumpo parinktą viceprezidentą: įžengiame į neapibrėžtumo teritoriją

Kandidatui į JAV prezidentus Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) savo viceprezidentu pasirinkus respublikoną J. D. Vance'ą (Dž. D. Vansą), užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad „įžengiame į tam tikro neapibrėžtumo teritoriją“.

„Mes, aišku, peržengiame greičiausiai ar įžengiame į tam tikro tokio neapibrėžtumo teritoriją ir istoriją, kurioje sunku prognozuoti tiksliai ir partnerių, ir priešininkų veiksmus“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Vis dėlto ministras teigė, jog Lietuvos principinė nuostata – nesikišti į kitų šalių vidaus reikalųs.

„Lietuva nedalyvauja Jungtinių Amerikos Valstijų rinkimuose, negalime balsuoti, negalime padėti išsirinkti kandidatų į viceprezidentus ar kitus postus, dėl to net ir viešais komentarais nenorėčiau kaip nors įsitraukti į tą procesą“, – kalbėjo jis.

39 metų Ohajo senatorius J. D. Vance'as anksčiau buvo griežtas D. Trumpo kritikas, tačiau ilgainiui tapo vienu ištikimiausių jo rėmėjų.

Paklaustas, ką J. D. Vance'o kandidatūra galėtų reikšti Ukrainai, G. Landsbergis sakė, jog tai reiškia, kad „peržengiame į nežinomybę“.

„Ar tam tikri pasisakymai, kurie yra griežti, ar jie bus įgyvendinti, ar ne, šiandien pasakyti negalime“, – svarstė ministras.

Kaip skelbė leidinys „Politico“, 2022 metais Rusijai pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, J. D. Vance'as teigė, jog jam „nerūpi, kas nutiks Ukrainai“.

Tuo metu šiemet vasarį vykusios Miuncheno saugumo konferencijos metu jis leidiniui sakė, kad JAV turi iš naujo įvertinti savo paramą Kyjivui ir praleido susitikimą su Ukrainos delegacija.

J. D. Vance'as palaiko buvusio prezidento D. Trumpo izoliacionistinį, prieš imigraciją nukreiptą judėjimą „Pirmiausia – Amerika“ ir kai kuriais klausimais yra dar labiau nukrypęs į politinę dešinę nei jo naujasis viršininkas.

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas D. Trumpo pasirinktą viceprezidentą J. D. Vance'ą pavadino respublikono eksprezidento klonu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Labai gerą viceprezidentą pasirinko būsimasis jankiu prezidentas DONALD TRUMP, kuris pasisako prieš ginklų tiekimą ukrų benderovcų fašistam, ir palaikys geras santykius su RUSIJA ir RUSIJOS PREZIDENTU VLADIMIRU PUTINU, šaunuoliai !!!!

Kęstas

Kęstas portretas
I. Šimonytė: neįmanoma iš biudžeto keliams kitąmet skirti 1,3 mlrd. Eur. Nieko čia baisaus. Raketų tai prisipirkome už tuos milijardus eurų. Trumpas pasistengs, todėl branduolinio karo kaip nebuvo, taip nebus. Raketos rūdys. Panaudokime jas bobutėms sekmadienį į bažnyčią skraidyti, kitiems ir į darbą nusigauti. Rinkėjų palankumas garantuotas, mūsų loviai - vėl pilni. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių