G. Landsbergis apie balsavimą dėl I. Šimonytės: tai techninė problema

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis technine-administracine problema vadina iškilusią grėsmę, kad centro dešiniųjų kandidatei į premjeres Ingridai Šimonytei gali pritrūkti balsų koalicijos partneriams liberalams esant izoliacijoje.

„Man rodos, kad čia yra aiški techninė problema, todėl, kad mes turime būrį žmonių, kurie turėjo kad ir labai nedidelį kontaktą su užsikrėtusiaisiais, dabar priversti būti izoliacijoj, aš sakyčiau, kad tai techninė-administracinė problema. (...) Bet yra galimybė, kad scenarijus nebus toks ir blogas“, – pažymėjo konservatorių vadovas.

Opozicinės Darbo partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos susilaikys balsuodamos dėl centro dešiniųjų kandidatės į premjeres Ingridos Šimonytės kandidatūros, nors dalis socialdemokratų gali balsavime nedalyvauti.

Antradienį iš Seimo žadantis pasitraukti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad frakcija balsuos vieningai prieš I. Šimonytės kandidatūrą.

I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 73 mandatus iš 141. Visa vienuolikos narių valdančioji Liberalų sąjūdžio frakcija dėl kontakto su užsikrėtusiaisiais koronavirusu yra izoliacijoje.

Nutarimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai priimamas paprasta balsų dauguma atviru balsavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuprius

kuprius portretas
tegyvuoja bereciu partija

teisingai suokia anukelis tai technine problema

teisingai  suokia  anukelis tai technine problema portretas
nera VRK suleriu, sie kaip mat be jokiu rinkimu ir balsavimu nustatytu ,kad Simonyte jau patvirtinta premjeres poste...,,,balsu dauguma,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių