G. Kirkilas: A. Lukašenkos ketinimus uždaryti sieną galėjo pristabdyti Rusija

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos ketinimus uždaryti sieną su Vakarų kaimynėmis galėjo pristabdyti Rusija, tvirtina Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas.

„Manau, kad tai greičiausiai Rusija pristabdė. Nes ką reiškia sienų uždarymas su Lietuva? Tai reiškia, kad nutrūksta Kaliningrado tranzitas, nutrūksta tiekimas į Kaliningradą, taip pat didele dalimi į tą pačią Baltarusiją“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamentaras.

Buvo nedemokratiški rinkimai, akivaizdžiai suklastoti, Europa tai žino.

Anot jo, tokiais pareiškimais A. Lukašenka tiesiog siekia nukreipti dėmesį nuo suklastotų prezidento rinkimų.

„Buvo nedemokratiški rinkimai, akivaizdžiai suklastoti, Europa tai žino“, – sakė G. Kirkilas.

A. Lukašenka praėjusią savaitę pareiškė, kad Baltarusija uždaro sieną su Vakarais, pirmiausia su Lietuva ir Lenkija, ir stiprina valstybinės sienos su Ukraina apsaugą. Jis taip pat teigė siunčiantis „pusę kariuomenės“ stiprinti vakarinių sienų apsaugą.

Lietuvos pasienio pareigūnai teigia, jog eismas Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje vyksta įprastai, tik griežčiausiai nei įprastai tikrinami kroviniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hahaha

Hahaha portretas
Bet tu Kirkilas ir debilas jau kas kas bet ne tavo mintims dienoms ,tu tik palauk ir atsimerk jooo ir kaip toks sudo gabalas dar seime
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių