G. Kirkilas apie J. Narkevičių: jis, kaip jaunas ministras, nemoka komunikuoti

Nepaisant opozicijos ir Prezidentūros reiškiamos kritikos susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, valdančiųjų „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas didelės bėdos į skandalus vis įsiveliančio Vyriausybės nario veiksmuose nemato. Jo teigimu, J. Narkevičius, kaip jaunas ministras, tiesiog nemoka tinkamai komunikuoti su žiniasklaida.

„Aš galvoju, kad kai kur jis, kaip jaunas ministras, nevisiškai sugeba komunikuoti su spauda... Visi kiti sprendimai priimti teisingai“, – žurnalistams Seime sakė G. Kirkilas, pabrėždamas, kad jei J. Narkevičiui bus surengta interpeliacija, jis jos tikrai nepalaikys.

Politikas teigė, kad šiuo metu valdančiųjų darbui kenkia ne Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškųjų šeimų sąjungai priklausantis ministras J. Narkevičius, bet opozicija, kuri, pasak jo, periodiškai rengia interpeliacijas ir organizuoja streikus.

„Aš manau, kad labiausiai kenkia opozicijos veikla, kuri,akivaizdžiai matyti organizuojant įvairius streikus. Tiesą sakant, jeigu opozicija siekia sugriauti šią koaliciją pati nesiimdama atsakomybės – tai yra labai neatsakinga“, – samprotavo G. Kirkilas.

Prezidentūra ketvirtadienį pareiškė, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius trukdo sklandžiai dirbti Vyriausybei. Šalies vadovas savo poziciją dėl ministro žada pareikšti artimiausiu metu.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras J. Narkevičius turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė J. Narkevičiaus sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15 min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui kaip Seimo nariui skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje.

LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą.

Politinis puolimas?

Prieš susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių vykdomas puolimas, o tai yra bandymas sugriauti valdančiąją koaliciją, teigia jai priklausančios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas.

„Tai, kad šiuo metu vyksta didelis spaudimas, bandymas sugriauti koaliciją, tai yra akivaizdu“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė politikas, komentuodamas prezidento pareikštą nepasitikėjimą susisiekimo ministru.

„Manau, kad ir prezidentas yra spaudžiamas viešosios nuomonės. Jis ir pasakė savo nuomonę, bet galutinis žodis priklauso ministrui pirmininkui ir valdančiajai koalicijai“, – pridūrė G. Kirkilas.

Jis teigė asmeniškai nematąs pagrindo J. Narkevičiui atsistatydinti.

„Įtariu, kad ponas J. Narkevičius yra kažkur užmynęs ant kokių nors svarbių interesų šioje sistemoje. Tai akivaizdžiai matyti, dėl to ir tokia reakcija yra“, – svarstė LSDDP vadovas.

Prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį paragino trauktis susisiekimo ministrą J. Narkevičių iš pareigų, nes jis prarado jo pasitikėjimą.

„Ministras, kurio elgesys virsta valstybės problema, nebegali eiti savo pareigų, todėl tokioje situacijoje privaloma priimti principinį sprendimą, vadovaujantis valstybės interesais, o ne politinėmis dėlionėmis“, – feisbuke parašė G. Nausėda.

„Esu už tai, kad Vyriausybė ir valdančioji koalicija dirbtų svarbius šaliai darbus ir netaptų konkrečių asmenybių įkaitais, ypač, kai susikompromitavusioms asmenybėms yra alternatyvų tų pačių koalicijos partnerių gretose“, – pridūrė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užsispyrę juokdariai

Užsispyrę juokdariai portretas
Sunku kitaip pavadinti tuos valstiečius kaip juokdarių koalicija. Linksmina save ir pasimetusius savo rinkėjus. Pagal Gediminą Narkevičius dar subręs ministro poste , jei neišeis į pensiją.

NERA LYGIU

NERA LYGIU portretas
NUGERTAS IR PRAGERTAS SNUKIS?

Giltine

Giltine portretas
Ir pats kirkilioks kaip lenins vsiegda molodoj,ilgai reikes dalgiu nuo valdiskos kedes krapstyti...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių