Etikos sargai spręs, ar tęsti tyrimą dėl V. Pranckiečio atstatydinimo

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį spręs, ar po antro nepavykusio balsavimo, siekiant atstatydinti Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, verta toliau tirti aplinkybes, kaip surengti šie balsavimai.

„Rytoj mes spręsime, ar tęsti svarstymus, ar vis dėlto šita problema jau išspręsta, ar yra prasmė toliau svarstyti tuos kelis skundus. Rytoj sprendimą priims Etikos ir procedūrų komisija“, – antradienį BNS sakė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas konservatorius Antanas Matulas.

Jis abejojo, ar po antradienio vykusio perbalsavimo yra prasmės aiškintis prieš savaitę surengto slapto balsavimo dėl V. Pranckiečio atstatydinimo procedūrų teisėtumo.

A. Matulas prieš pakartotinį balsavimą Seime įspėjo parlamentarus, kad antruoju balsavimu jie įteisins prieš savaitę skubiai sušauktą Seimo valdybos posėdį, kurį valdantieji yra apskundę Etikos komisijai.

Per minėtą valdybos posėdį nutarta surengti neeilinį parlamento posėdį ir pirmą kartą balsuoti dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu.

Rytoj mes spręsime, ar tęsti svarstymus, ar vis dėlto šita problema jau išspręsta, ar yra prasmė toliau svarstyti tuos kelis skundus.

„Aš tai pasakiau per plenarinį posėdį prieš balsavimą ir dviem pirmininko pavaduotojams pasakiau: kad jeigu jūs dabar organizuojate naują balsavimą, vadinasi, jūs neskundžiate valdybos posėdžio teisėtumo. Jie iš esmės tą pripažino“, – tvirtino A. Matulas.

Praėjusią savaitę Seimo Etikos ir procedūrų komisija ėmėsi prašymų dėl V. Pranckiečio atstatydinimo procedūros teisėtumo.

„Valstietis“ Arvydas Nekrošius komisijos prašo išaiškinti, ar teisėtai buvo sušauktas Seimo valdybos posėdis, per kurį nuspręsta surengti nenumatytą plenarinį posėdį balsavimui dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu.

A. Nekrošius sako negalėjęs dalyvauti šiame Seimo valdybos posėdyje, nes tuo metu pirmininkavo plenariniam posėdžiui.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis į komisiją kreipėsi prašydamas įvertinti V. Pranckiečio veiksmus inicijuojant posėdį jo paties atstatydinimo kausimu.

Seime dukart balsuota dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku. Nepaisant to, kad šią atstatydinimo procedūrą inicijavo valdantieji, abu kartus atstatydinimas žlugo, nepavykus surinkti minimalaus privalomo 71 Seimo nario balso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

etik

etik portretas
mat rusbalvonas spres nes to nori spec t..........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių