Etikos komisija: J. Kvetkovskis gėles dovanojo pagal paskirtį, sąsagas – ne

  • Teksto dydis:

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcijos Seime narys Juzefas Kvetkovskis ne pagal paskirtį panaudojo parlamentinei veiklai skirtas lėšas, pažįstamam jubiliejaus proga dovanodamas sąsagas.

Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Komisijos pirmininko Valentino Stundžio teigimu, sprendimas dėl J.Kvetkovskio bus perduotas parlamento valdybai, ši nutars, ar parlamentaras privalo grąžinti 124 litus.

Pernai rugpjūčio 30 dieną Seimo narys 60-ojo jubiliejaus proga sveikino Šalčininkų rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistą. J.Kvetkovskis jam dovanojo 124 litų vertės sąsagas ir 120 litų vertės gėlių puokštę.

Etikos sargų sprendimu, sąsagų dovanoti už parlamentinei veiklai skirtas lėšas negalima, tuo metu pinigai gėlėms panaudoti pagal paskirtį.

„Gėlės yra etiketo dalykas, bet dovana, kurią perku iš kanceliarinių išlaidų privačiam žmogui, iš esmės jau peržengia tam tikras ribas“, - žurnalistams sakė V.Stundys.

Pasak jo, juvelyrinis dirbinys - sąsagos, kurias J.Kvetkovskis apibūdino kaip suvenyrą, - panaudos privačiame renginyje - gimtadienyje.

Pats J.Kvetkovskis teigė pažeidimą padaręs, nes neįsigilino į parlamentinių lėšų panaudojimo reglamentą. Jis tvirtino grąžinsiąs 124 litus.

„Tai tokia suma, kuri nedaro sunkumų apmokėti“, - tvirtino jis.

Seimo nario teigimu, jo pirktos sąsagos buvo suvenyrinės, todėl jis ir pamanęs, kad jos kaip suvenyras gali būti apmokėtas iš parlamentinių lėšų.

Asmenį, kuriam šis dirbinys įteiktas, J.Kvetkovskis sakė draugu pavadinti negalįs, tai esąs jo pažįstamas.

Seimo nariams kiekvieną mėnesį skiriama po vieno vidutinio darbo užmokesčio dydžio sumą parlamentinei veiklai. Gruodį ši suma sudarė 2305 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių